'Okul polisleri' hizmet içi eğitime alındı

Özdemir tarafından, son yıllarda artan şiddet olaylarını engellemek amacıyla liselerde görevlendirilen polis memurları, eğitime alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir tarafından, son yıllarda artan şiddet olayları, uyuşturucu kullanımı ve örgütsel faaliyetleri engellemek amacıyla liselerde görevlendirilen polis memurları, hizmet içi eğitime alındı.

Liseli gençliği suçtan korumak ve meydana gelebilecek olayları önlemek amacıyla liselerde görevlendirilecek 124 polis memuruna, dün başlayan ve 12 gün sürecek programda, iletişim becerileri, beden dili, gençlik dönemindeki duygusal, düşünsel, davranışsal durum ve tutumlar, çocukları etkileyen bilişim suçları, çatışma ve çatışma çözme yöntemleri, cinsel ve fiziksel istismar, ebeveyn ve ergen ilişkileri, çocuk ve suç, gençlik ve terör, madde bağımlılığının bedensel ve psikolojik etkileri, sosyal psikoloji ve çocuk sağlığı konularında eğitim verilecek.

Eğitim sonunda düzenlenecek törenle sertifikalarını alacak polis memurları, daha sonra Çankaya, Altındağ, Yenimahalle, Mamak, Keçiören, Pursaklar ve Etimesgut ilçelerinde önceden belirlenen okullarda görev yapacak. 

Görevli polisler, okul yöneticileri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile de sürekli irtibat halinde olacak. Polisler, ayrıca suça eğilimli olan ya da suça maruz kalan öğrenci aileleriyle de görüşmeler yaparak, çocukların günlük yaşama dönmelerini kolaylaştıracak.

"Toplumun geleceği olan çocukları her türlü kötü alışkanlıklardan korumayı, ruh ve beden sağlığı yerinde bir şekilde yetiştirmeyi" amaçlayan "Okul Polisleri Projesi" kapsamında Ankara'da 109 lise belirlenmiş, bu liselerde görev yapmak amacıyla özel seçilen 124 polis memuru görevlendirilmişti.