'Ona uygun bir ülke buldum'

Partisinin Denizli mitinginde halka seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi ve "Ona uygun bir ülke buldum Ömer el-Beşir'in ülkesi Sudan" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Denizli'ye Başbakan olarak gelmek istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yine Başbakan Edoğan vardı. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerinden Erdoğan'a yüklenen Kılılçdaroğlu şu şekilde konuştu:

"Düne kadar, 'Şu CeHaPe var ya' diyordu o sadece eleştirirmiş hiç projeleri olmazmış. Bunları duymaz sağır sultan, darbeci, diktatör, malı götüren, yürütme organının başı duymaz bunları. Ama ben milletime anlatacağım. CHP'nin iktidarında o yurt dışına kaçacak, buraya yazıyorum ona uygun bir ülke buldum Ömer el-Beşir'in ülkesi Sudan."

Denizli ve tüm Türkiye'nin 30 Mart'ta bir karar vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Denizli haramilerin iktidarını devirip halkın iktidarını kuracak. Denizli ile bütün Türkiye gurur duyacak. Bahar geldi. Yağmur var, bereket, ağaçlar çiçek açtı. Evlerinizi temizliyorsunuz, bahar temizliği yapıyorsunuz. Denizli'ye bir göreve düşüyor. 30 Mart'ta bir bahar temizliği yapmaya hazır mıyız? Vallahi Recep duyarsa küser, bizi ilgilendirir mi? Onun ilgi alanı başka. Başçalan dava açmış bana, 'niye hırsız diyorsun' diye ben demiyorum bak meydanları görüyorsun unvanı ne? Sanıyor ki dava açınca ben çekineceğim, ben ondan korkacağım, sen ayakkabı kutusundan korkan adamsın ben senden neden korkacağım."

"Tweet'ten korkan bir başbakan"

Dünyada ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sevgili gençler, Türkiye'nin geleceği olan gençler, bütün düşüncesini 140 karakterle anlatan gençler. Tweet'ten korkan bir başbakan gördünüz mü ama o korkuyor. Biliyorsunuz diktatörler korkak olurlar. Baskı kurarlar, yasak getirirler. Sanıyor ki yasaklayınca gençler tweet atmayacak. Bizim gençler, taşı sıksa suyunu çıkarırlar. Tweet'in de suyunu çıkarmadı. İstediğin kadar yasak getir CHP iktidarından konuşan Türkiye yaratacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir