'Operasyon DAEŞ, PYD'ye yönelik...'

Önceki gün gece başlayan sınır ötesi operasyonla ilgili konuşan Erdoğan, harekatın DAEŞ'e ve PYD'ye yönelik olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, engelli vatandaşların kamu kurumlarına yerleştirilmesine ilişkin yapılan kura töreninde konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlattı diyen Erdoğan, "Şu anda da ne yazıkki, Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis, tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar var. Artık bu saldırı işi bir yere kadar... Burada noktalanması lazım. Bu sabah 4 itibariyle süreç başladı" şeklinde konuştu.

'Siz ne olacağınızın hesabını yapın'

Erdoğan PYD Lideri Salih Müslim'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Türkiye, Suriye batağında çok şey kaybedecektir. Türkiye Suriye batağındadır. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır" ifadelerine yönelik, "Birileri meydan okuyor, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak.' Onlara buradan sesleniyorum: Siz ne olacağınızın hesabını yapın" dedi.

"Artık hiç kimse Suriye meselesini Türkiye'nin iç işlerinden bağımsız göremez" diye konuşan Erdoğan, terör sorununun çözmesinin yolu Suriye'de, Irak'taki sorunların çözümüne bağlı olduğunu söyledi.

Faiz açıklaması

Konuşmasında TCMB'nin önceki gün yaptığı faiz indirimine de değinen Erdoğan, "Faizlerin daha da inmesi gerek, üretimin, istihdamın, rekabetin uluslarası camiada yapılabilmesi için faiz inmesi lazım" açıklamasını yaptı.