'Operasyon siyasi değil'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Siyasi değil, hukuki bir süreçtir' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı.

Arınç'ın açıklamalarından ana başlıklar şöyle:

"İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Siyasi bir süreç değil, hukuki bir süreçtir. Burada kolluk kuvvetlerinin bir şekilde kullanılmış olması esasen bu sürecin de bir gereğidir."

"Gazete binasına polisin gitmiş olması bu sürecin yürütmeyle ilgili olduğunu değil bir yargı süreci olduğunu gösterir."

"Olayın bütününe bakmak ve yargı sürecini dikkatle takip etmek ama soruşturmanın gizliliği esasına da hep beraber uymak mecburiyetindeyiz. Sürecin henüz başındayız. Bu sürecin neyle sonuçlanacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Ümit ederiz ki adil, adaletli, hakkaniyetli bir soruşturma yürütülsün ve sonunda masum insanlar bu meselenin dışında kalsınlar ve onlar hiçbir zaman yıpranmamış, lekelenmemiş birer kişi olarak, yurttaşımız olarak halkımızın içerisinde, kamuoyunda tekrar eski saygınlığıyla belli bir noktaya gelsinler."

"Hiç kimsenin Türkiye'de suç işleme imtiyazı yok. Yani 'falan meslekten olursa güle güle işleyebilir', 'falan meslekten olursa hemen gözaltına alın ve hesabını görün.' Böyle bir mantık 5. dünya ülkelerinde olur ama hukuk devleti olan Türkiye'de buna kimse rıza göstermez." 

"Şu anda esasen sadece şüpheli konumunda bulunan kişilere yönelik bir soruşturma yapılıyor. Sonucunu hep beraber bekleyeceğiz. Bunun için bir infial duymaya gerek yok. Türkiye bu süreçlerden ilk defa geçmedi. Umarız ki bu son olsun. Bunu da hepimizin sabırla sükunetle karşılamamız lazım"

Bu konularda ilginizi çekebilir