'Ordinaryüs' son yolculuğuna uğurlandı

Vefat eden Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, Büyükada'da toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vefat eden Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, Büyükada'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Küçükandonyadis'in cenazesi Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki törenin ardından, motorla Büyükada'ya getirildi.
Efsanenin naaşı omuzlarda adaya çıkarılıp, tören için Aya Dimitri Kilisesi'ne götürüldü.
Lefter için Büyükada'da düzenlenen törene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.
Törende Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in yanı sıra çok sayıda yönetici, Lefter'in ailesi ve yakınları, Büyükada'daki tanıdıkları ve taraftarlar yer aldı.
Tören sırasında kilise dolarken, kilisenin dışında da çok sayıda taraftar bulundu.
Kilisede düzenlenen törenin ardından Lefter'in cenazesi alkışlar ve tezahüratlarla, atların çektiği cenaze arabasına konularak defnedilmek üzere Büyükada Rum Ortodoks Kabristanı'na götürüldü.
Kilisedeki törende duaların okunmasının ardından Lefter ile ilgili konuşmalar yapıldı.
Taraftarlar Lefter'i Büyükada'da da yalnız bırakmadı
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki törende Lefter'i son yolculuğuna uğurlayan taraftarlar, Türk futbolunun "Ordinaryüs"ünü, Büyükada'da da yalnız bırakmadı.
Yüzlerce taraftar Bostancı İskelesi'nden hareket eden deniz otobüsleri ve motorlarla Büyükada'ya geldi.
Taraftarlar, kilisedeki törenin ardından da tören için gelenleri taşımak üzere adaya getirilen minibüslerle mezarlığa taşındı.
Fenerbahçe'de 1947-1964 yıllarında forma giydi
Lefter Küçükandonyadis, 22 Aralık 1925'te İstanbul'da doğdu.
Fenerbahçe'de 1947-1964 yılları arasında forma giyen Lefter, sarı-lacivertlilerde İstanbul Profesyonel Ligi'nde 2, Türkiye Şampiyonası'nda ise 3 kez şampiyonluk yaşadı.
Kariyerinde 832 gol atan efsane futbolcu, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 615 maçta 423 gol kaydederken, İstanbul Ligi'nde 1953-1954 sezonunda gol kralı oldu.
50 kez de milli formayı giyen "Ordinaryüs" lakaplı Lefter Küçükandonyadis, ayrıca yurt dışında İtalya'nın Fiorentina ve Fransa'nın Nice takımlarında oynadı. Lefter bir sene de Johannesburg'da antrenör futbolcu olarak görev yaptı.
Lefter, futbolu 1965-66 sezonunda bıraktıktan sonra Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörlük yaptı.
Bu konularda ilginizi çekebilir