'Osmanlıca'dan korkmayın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse Osmanlıca'dan, Osmanlıca'nın öğrenilmesinden ve öğretilmesinden korkmasın. 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum', bizim anlayışımız budur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diliniz neyse, dünyanız da odur. Dil medeniyettir, gönüldür, hafızadır. Dil millet olmanın ana vasfıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hattat Hasan Çelebi'ye Saygı Gecesi'nde konuştu.

Erdoğan, "Dünyada hangi millet vardır ki medeniyetinin üzerine inşa edildiği yazıyı okuyamaz. Var mı böyle bir millet? Dünyada hangi millet vardır ki dedesinin mezar taşını okuyamaz. Dünyada hangi millet vardır ki iftihar ettiği şairleri, yazarları, münevverleri, alimleri ilk kaynağından öğrenemez. Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi bir şehirde devasa arşivlerde bulunan milyonlarca belgeleri okuyamaz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar? 'El uzaya gidiyor, biz Osmanlıca'yı tartışıyoruz' diye meseleyi sulandırmaya çalışanlar var. Eğer sen yüzlerce yıllık hafızanı, medeniyetini siler atarsan, işte sen sadece başkalarının uzaya gidişini seyredersin. Mesele budur işte. Sen daha nice asırlar boyu seyretmeye devam edersin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse Osmanlıca'dan, Osmanlıca'nın öğrenilmesinden ve öğretilmesinden korkmasın. 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum', bizim anlayışımız budur. Biz o imkanlara nail olamadık, en azından çocuklarımız, torunlarımız bu imkanlara nail olsunlar" dedi.