'Otokar Avrupa' için çalışmalarımıza devam ediyoruz

Otokar Genel Müdürü Görgüç, Avrupa'da daha etkin olabilmek adına bir 'Otokar Avrupa' yapılanması için çalıştıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Avrupa'da daha etkin olabilmek adına bir 'Otokar Avrupa' yapılanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Otokar, regülasyonlar doğrultusunda yenilediği ticari araç ürün ailesini ilk kez ana sponsoru olduğu Busworld Türkiye 2010'da sergiledi.

Fuarda sergilenen Otokar markalı araçların tamamı yeni regülasyonlar doğrultusunda Euro 4 motorla donatıldı. Geçtiğimiz ay basın lansmanı yapılan yenilenen Sultan serisinin ilk kez tüketiciler ile buluşacağı fuarda, Sultan VIP lansmanı da gerçekleştirildi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, basın açılışı gerçekleştirilen fuarda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin lider otobüs tasarımcısı ve üreticisi olan Otokar'ın özellikle niş pazarlarda müşteri beklentilerine en uygun çözümleri sunduğunu belirtti.

Görgüç, üstün Ar-Ge ve tasarım kabiliyeti ile fikri mülkiyet hakları tamamen kendilerine ait olan geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını söyledi.

Toplu taşımacılık alanında 5,5 metreden 12 metreye kadar geniş seçenekleri olduğunu dile getiren Görgüç, "Otokar markalı yaklaşık 8 bin araç bugün dünyanın 3 kıtasında 25 ülkede yollarda kullanımda. Yüzde 100 Türk mühendislik tasarımı ve üretimi araçlarımızla hem Türkiye'yi hem de şirketimizi dünya yollarında temsil etmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Görgüç, 2009 yılında pazardaki daralmaya rağmen pazar paylarını artırdıklarını ifade ederek, Otokar'ın 2009 yılını küçük ve orta boy otobüste pazar lideri olarak kapattığını hatırlattı.

Otokar olarak 2009 yılında Ar-Ge faaliyetlerine odaklanarak ürün ailesini genişlettiklerini belirten Görgüç, Türkiye ve Avrupa'da yeni distribütörler vasıtasıyla yeni dağıtım kanalları oluşturduklarını kaydetti.

Görgüç, "2010 yılında yeni modeller ile pazardaki pozisyonumuzu güçlendirerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa'da daha etkin olabilmek adına bir 'Otokar Avrupa' yapılanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Bir soru üzerine Görgüç, minibüslerin büyük metropollerde hala kullanımının yaygın olduğuna işaret ederek, bu alanda daralan bir pazar görmediklerini söyledi.

Avrupalı müşterilerin minibüslerde otomatik şanzıman talep ettiklerini ve bu araçların otomatik şanzımanlı olması halinde yurt dışında satışının daha kolay olacağını düşündüklerini anlatan Görgüç, üretimini yaptıkları minibüslerin otomatik şanzımanlı modeli için çalışmaların devam ettiğini, bu yıl içinde hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda otomatik şanzımanlı minibüsü piyasaya sunabileceklerini anlattı.

BMC: Körüklü ve körüksüz olmak üzere 2 adet otobüs ürettik

BMC Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Demirpence de "Procity" adıyla, körüklü ve körüksüz olmak üzere 2 adet otobüs ürettiklerini, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyelerine denemek amaçlı verdiklerini kaydetti.

Demirpençe, bu araçların iki yılı aşkın süredir denendiğini ve yaklaşık 300 bin kilometre yol yaptıklarını ifade ederek, araç hakkındaki geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu söyledi.

İstanbul'da olası bir otobüs ihalesine hazır olduklarını belirten Demirpençe, İstanbul Belediyesi'nin yeni otobüs ihalesi düzenleyeceğini kaydetti.

Mehmet Demirpençe, piyasanın yavaş yavaş düzelmeye başladığını belirterek, otobüste 2009 yılında üretimden ziyade stokların tüketildiğini, bu yıl ise otobüs üretiminin 8 bin adetleri bulabileceğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir