'Özür dileyecek birisi varsa sensin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin, "Niye özür dileyeceğim? Özür dileyecek birisi varsa sensin. 50 kişinin ölümüne neden olan sendin" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da düzenlenen "Cumhurbaşkanı Halkla Buluşuyor" programında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki HDP mitinginde asla tasvip etmeyecekleri bir olay gerçekleştiğini, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.

Konuya ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunduğunu, Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği'nden de açıklamalar yapıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Fakat eş başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değildi. Daha sonra açıklama yapıyor, 'Bana ulaşacağına, Diyarbakır halkından özür dilesin.' Ben niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek birisi varsa sensin. Zira 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde, benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken, 50 kişinin ölümüne neden olan sendin."

"En rahat dönemi son 12 yılda yaşadılar"

Türkiye'de, tek parti dönemini özleyenler bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Tek parti dönemini özleyenler var ya hani o 'diktatör' sözünü ağızlarından düşürmeyenler var ya onlar da tarihlerinin en rahat dönemini son 12 yılda yaşadılar. Bu Cumhurbaşkanına, ailesine her türlü hakareti yapacaksın. Bir diktatör ülkesinde bunları yapabilir misin? Kendine kaçacak delik ararsın" dedi.

"Siz nasıl aydınsınız?"

Çeşitli isimlerin bir araya gelerek bildiri yayımladığını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün dilediğiniz gibi bir araya gelip ülkenin cumhurbaşkanına, özellikle istediğiniz dille, istediğiniz ifadelerle bildiri yayınlıyorsunuz. Peki bu bölücü terör örgütünün bu ülkede akıttığı kanların hesabını nasıl vereceksiniz, siz nasıl aydınsınız? Ben size karanlık demeyeyim de kime karanlık diyeyim?"

"Bu milleti parçalatmayacağız"

Türkiye'de devlet içinde devlet kurma gayreti içinde olanlar bulunduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"40 yıldır meğerse buna çalışıyorlarmış. 99'da kaçıp gitti, nereye? Pensilvanya'ya. Niye kaçıp gittin? 'İnzivaya çekilmiş' öyle diyorlar. İnzivaya çekilmek için Mekke, Medine daha iyi değil mi? Ama üst akıl öyle söyledi. Şimdi küçük imamlar da takıldı peşlerine, onlar da kaçıyor. Ne dedim başbakanken, 'İnlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi? Kovalıyor muyuz? Kovalamaya devam edeceğiz. Çünkü bu ümmeti, bu milleti kimse parçalayamaz, parçalatmayacağız. Ne gerekiyorsa hukuk içerisinde, bunu sonuna kadar yapacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir