'Patlama, öğrenciler Türkiye'nin bursunu beklerken oldu'

Mogadişu'da 70 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının, öğrencilerin Türkiye'nin sunduğu bursun sonuçlarını öğrenmek üzere beklerken meydana geldiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOGADİŞU - Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 70'e yükseldi. Somali hükümeti ise bombalı araçla düzenlenen saldırının, öğrencilerin Türkiye'nin sunduğu bursun sonuçlarını öğrenmek için sırada beklerken meydana geldiğini bildirdi.

Mogadişulu kurtarma görevlisi Ali Muse, Eğitim Bakanlığı önünde bir kamyonla düzenlenen saldırıda şimdiye kadar 70 kişinin öldüğünü, 42 kişinin de yaralandığını söyledi.

Muse, patlamanın sadece hedeflenen yeri değil, yoldan geçenleri ve araçlarında bulunan insanları da etkilediğini belirterek, ölü sayısının yükselebileceğini, hala bazı kişilerin cesetlerinin hastanelere taşındığını ifade etti.

Medine Hastanesinde görev yapan Ali Abdullahi de tedavi edilen kişilerde korkunç yaralar ve yanıklar olduğunu kaydetti.

Polis yetkilisi Ali Hüseyin, bombalı aracın Eğitim Bakanlığı girişindeki bir kontrol noktasına yanaştığı sırada havaya uçurulduğunu açıkladı.

El Kaide ile bağlantılı Eşşebab örgütü, saldırının hemen ardından kullandığı internet sitesinde sorumluluğu üstlendi. Sitede yayımlanan kısa bildiride, örgüt militanlarının bakanlıkların ve Afrika Birliği askeri misyonunun bulunduğu bölgeye girerek saldırıyı düzenlediği belirtildi.

Mogadişu'daki saldırının, Eşşebab örgütünün ağustos ayında militanlarını başkentten çektiğinden beri düzenlediği en büyük saldırı olduğu bildiriliyor.

Patlma Türkiye bursunu beklerken oldu

Öte yandan Somali hükümeti, bugün başkent Mogadişu'da bombalı araçla düzenlenen saldırının, öğrencilerin Türkiye'nin sunduğu bursun sonuçlarını öğrenmek için sırada beklerken meydana geldiğini bildirdi.

El Cezire'nin internet sitesinde yayımlanan Somali hükümeti açıklamasında, kayıpların çoğunun, Yüksek Eğitim Bakanlığında burs sonuçlarını bekleyen öğrenci ve aileleri olduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırının, teröristlerden gelen tehdidin henüz bitmediğini ve hala bazı kişilerin barış yolunda Somali halkının ilerlemesini engellemeye çalıştığını gösterdiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir