'Pazar günü iftiralarında boğulacaklar'

Cumhurbaşkanı İhsanoğlu, "O yaydıkları yalan iftiralar, hepsi dönecek ve pazar günü herkes bu iftirasında boğulacaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "O yaydıkları yalan iftiralar, hepsi dönecek ve pazar günü herkes bu iftirasında boğulacaktır" dedi.

İhsanoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, seçim kampanyasının kısa olduğunu belirterek, 30 günde 81 kentte gitmesi gerektiğini ancak bu kentlerin bir kısmına gidemediğini kaydetti.

Türkiye'nin Eskişehir gibi örneklere ihtiyacı bulunduğunu ifade eden İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar. Toplumumuzu bölmek, kutuplaştırmak isteyenler ve buradan siyasi rant çıkarmak isteyenler var. Biz inşallah önümüzdeki pazar günü bunlara 'hayır' diyeceğiz ve Türkiye'nin önünü açacağız. Pazar günü yeni Türkiye doğacak. Bizim yeni Türkiye'miz uzlaşma Türkiye'si. TBMM'de 4 parti var, iki parti kendi adayını gösterdi. Onların gayet tabii hakkıdır. Diğer iki parti de dedi ki 'biz kendi partimizden bir aday değil milletin ortasından bir aday çıkaralım ki bütün millet ona oy versin'. Lütfettiler, bende bu şerefi bir görev olarak kabul ettim. Şimdi ben size soruyorum 'kabahat bunun neresinde? Burada kabahat var mı? Bunda proje var mı?' Burada bir proje var. Burada milli proje vardır. Proje diyorlar evet milli mutabakat projesi. Büyük Ortadoğu Projesi yok burada. Başka karanlık emellerin projeleri yok burada.  İki parti arasında başlayan tarihi uzlaşma, bugün 14 partiye ulaştı. Bundan daha büyük mutabakat olur mu?. Utanmıyorlar. İftira arıyorlar. Esas karanlık emellere hizmet edenler bir yerlerden icazet, cesaret alıp başlayanlar biz değiliz. Biz milletten aldık cesareti. Biz milletten aldık mutabakatı. Bizim projemiz milli projedir. O yaydıkları yalan iftiralar, hepsi dönecek ve pazar günü herkes bu iftirasında boğulacaktır."

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Türkiye'nin her bakımdan sıkıntı içerisinde olduğunu iddia ederek, Türkiye'nin uzun yıllardan sonra belli bir noktaya geldiğini bildirdi.

"10 bin dolarlık orta gelir tuzağına düştük ve çıkamıyoruz"

Rahmetli Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın zamanında başlayan ekonomideki düzelmenin Kemal Derviş'in Türk bankacılık sisteminde yaptığı reformlar ve AK Parti'nin ilk yıllarında yaptığı güzel politikalar sayesinde Türkiye'nin bir noktaya geldiğini anlatan İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye son 5-6 senedir yerinde sayıyor. 10 bin dolarlık orta gelir tuzağına düştük ve çıkamıyoruz. Neden?, Yanlış politikalardan. Gelir dağılımdaki yanlışlar ve ekonomik büyümenin vatandaşlar arasında adil bir şekilde dağılmaması, belli kesimlere, iş adamlarına, iktidarın çevresindeki insanlara yoğunlaşmasıdır. Şimdi bakın bizimle beraber başlayanlar veya başladığımızda bizim gerimizde olanlar mesela Güney Kore. Ben Güney Kore'yi 80’li yılların başında ziyaret ettim. Güney Kore'nin o günkü başkenti o günkü Eskişehir'in gerisindeydi. Bugünkü Eskişehir'in değil. Şimdi Güney Kore 20 bin dolar, biz 10 bindeyiz. Yunanistan, İspanya, Brezilya, bunların hepsi ekonomik krizden geçtiler ama düzeldiler. 20-30 bin dolarla yükseldiler ama biz halen biz 10 bin dolardayız. Ve biz bunu marifet olarak sayıyoruz. Milletimizin başına da kakıyoruz."

"Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına, küfür, hakaret ile başladı"

"Cumhurbaşkanı yol gösterir, yol yapmaz" diyen İhsanoğlu, 10 Ağustos'ta Türkiye'nin sessiz yığınlarının kararını vereceğini ifade etti. 

Türkiye'nin en yüce makamına yarış içerisinde olan insanlardan bazılarının birbirlerine küfür ettiğini bildiren İhsanoğlu, şöyle devam etti: 

"Artık bıçak kemiğe dayandı. Ben vatanımızın dört bir köşesinde halkın içindeyim, benim etrafımda koruma ordusu yok. Hiç kimse vatandaşları tekmelemiyor, dipçikle vurmuyor, herkesi saygıyla dinliyorum. Herkesin sevgisine mazhar oluyorum. Onun için çok mutluyum ve pazar günü kazanacağımdan eminim. Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına, küfür, hakaret ile başladı. Bu hakaretler hangi seviyededir?. O makam için yarış içinde bulunan insanlara yöneltildi. Düşünebiliyor musunuz? Türkiye'nin en yüce makamına yarış içinde olan insanlardan bazıları birbirlerine küfür ediyorlar. Ağır küfürler ediyorlar. Türkiye, tarihinde böyle bir şey görmedi."

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na vatandaşlar ve çeşitli dernek yöneticileri tarafından hediye takdim edildi.

Daha sonra İhsanoğlu ve beraberindeki TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Ruhsar Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve diğer ilgililer, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Heyet, buradan Eskibağlar Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin bahçesinde kurulu bulunan ve Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz heykeline gül bırakıp, saygı duruşunda bulundu.