'Rahibeli afiş' polemiği büyüyor

Atalay, afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığını söyledi; CHP İstanbul il başkanı Şimşek "Doğruluğuyla ilgili belge yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "türbanı rahibe kıyafetine benzeten" afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığını söyledi.

Atalay, bazı bilbordlara asılan ve "türbanı rahibe kıyafetine benzeten" afişlerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu afişlerin partisince asılmadığını ifade ederek konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "hakaret içeren" sözler sarf

ettiğini söyledi. Atalay, CHP İl Başkanı Berhan Şimşek'in de afişleri kendilerinin asmadığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu da hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı olarak afişleri kimlerin astığını belirlediklerini belirten Atalay, "Biz bunu bulduk. Bu

afişler CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırılmış. Nerede basıldığını bulduk, kime sipariş

edildiğini bulduk, ne kadar bastırıldığını bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştular. Bilbordlara asanlar da konuştular. Bunu yapan Avcıların CHP'li başkanı" diye konuştu.

Berhan Şimşek: Doğruysa disiplin işler

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın sözlerine CHP İstanbul il başkanı Berhan Şimşek'ten yanıt geldi.

NTV'ye konuşan Şimşek şunları söyledi:

"Bunun doğruluğuyla ilgili belge yok. İçişleri Bakanı bunun doğruluğunu söylüyor. Bizim böyle bir bilgimiz yok. Ancak bakan böyle söylüyorsa bakan kimliğine hayır demek mümkün olmaz.

Eğer bu beyanlar doğruysa CHP kurumsal siyaset yapar. CHP'de işgüzarlıklar üzerine siyaset yapılmaz. CHP'nin dil birliği, düşünce birliği vardır. Bu anlayışla işgüzarlık siyaseti yapan belediye başkanı arkadaşımız da olsa kabul görmesi mümkün değildir. Kurullarımız devreye girer ve disiplin işler."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir