'Samsun' tüm Türkiye'ye cevap verecek

BSH Ev Aletleri, Samsun Çağrı Merkezi'ni törenle açtı. Bu yıl 150, önümüzdeki yıl 250 kişi istihdam edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN  - Bosch ve Siemens'in üreticisi BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Samsun Çağrı Merkezi, gerçekleştirilen törenle açıldı.

Açılışa katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yaptığı konuşmada, Samsun'da önemli bir merkezin daha açılışının gerçekleştirildiğini ve Türkiye'nin son 10 yılda kat ettiği değişim ve dönüşümün sahaya yansımalarını görmenin mutluluğunu hissettiğini söyledi.

Bakan Demir, 7 gün 24 saat tüm Türkiye'deki beyaz eşya kullanıcılarının taleplerini karşılayacak, ilgililere iletecek ve gereğinin yerine getirilmesine sebebiyet verecek bir yatırımın açılışına şahit olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

BSH Türkiye Üst Yöneticisi Nobert Klein ise şunları kaydetti:

"BSH Türkiye'nin 2010 yılı cirosu 2,4 milyar liraya ulaştı. Bunun 1,4 milyar lirası ile yurt içi, 1 milyar lirasını da ihracat oluşturuyor. Tüm başarılı sonuçlar sayesinde BSH Türkiye pazar payını yüzde 32'lere çıkardı. Satış ve yatırımlarımızı hızla artırırken, bugün Türkiye'de faaliyet gösteren 7. en büyük yabancı sermeye şirketi olduk. Bugün fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi üreten 5 fabrikamızda şuanda yaklaşık 3,6 milyon adet üretim yapıyoruz. Yapacağımız yeni yatırımlarla yani 300 milyon avro ile 5,5 milyon büyük ev aleti, 2 milyon küçük ev aleti üretmeyi hedeflemekteyiz."

Ürünlerini artık Türkiye'de geliştirdiklerini vurgulayan Klein, "BSH Türkiye, son 5 yıl içinde iş gücünü yüzde 60 artışla yaklaşık 4 bin 500'e çıkardı. Ürünlerimizi artık Türkiye'de geliştiriyor, üretiyor ve tüm dünyaya ihraç ediyoruz, bundan da büyük gurur duyuyoruz." dedi.

Önemli hedefinden birisinin de müşteri memnuniyeti olduğunun altını çizen Klein, Antalya ve Ümraniye çağrı merkezlerinin bölgesel hizmetlerine devam edeceğini, ancak Samsun Çağrı Merkezi'nin Türkiye geneline hitap edeceğini kaydetti.

Son teknolojilerle hizmet verecek Samsun Çağrı Merkezine ulaşan her müşterinin taleplerinin nerede olursa olsun anında karşılanacağını vurgulayan Klein, "Müşterilerin memnuniyetini zirvede tutmak önemli hedeflerimizden birisi. Son teknolojilerle hizmet vereceğimiz yeni Samsun Çağrı Merkezi'mizle hizmetlerimizi bir üst seviyeye çıkartmak istiyoruz. BSH Samsun Çağrı Merkezi'mizde bu yıl 150, önümüzdeki yıl da 250 kişiye istihdam yaratacağız. BSH olarak Türkiye'ye hep uzun vadeli yaklaştık ve yatırımlarımızı buna göre yaptık. Bu güvenle yatırımlarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir