'Sana camileri yıktırmayacağız'

CHP'li Koç, "ODTÜ'de direnen gençlerle beraber Erdoğan'a rant için camileri yıktırmayacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, "Sana camileri yıktırmayacağız Sayın Başbakan. Hem de o Gezi'deki gençlerle beraber, hani o 'Camide içki içtiler' iftirası attığın gençlerle beraber. ODTÜ'de direnen gençlerle beraber sana rant için camileri yıktırmayacağız" diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde topladı. Toplantı devam ederken basın toplantısı düzenleyen Koç, ODTÜ'deki olaylarla ilgili hukukun üstünlüğünün ve önceliğinin yerini devlet eliyle baskın ve kaba kuvvet gösterisinin aldığını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, hükümetin "hukuk dışı koruması" altında ODTÜ'de gece baskınına çıktığını belirten Koç, "Bir yandan hukuksuzluğa karşı direnen ODTÜ yönetimi ve öğrenciler, diğer yanda iktidar gücünün şımarttığı ifadelerle, ibretlik tavırlarla ortalarda boy gösteren bir Belediye Başkanı" ifadelerini kullandı. Koç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var" şeklindeki sözlerini de, "Korku ve tehdit içeren açıklamalar" olarak değerlendirdi.

"Neden gece baskını düzenliyorsunuz?"

Koç, Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasında CHP'ye yönelik "Biz yol yaparız, onlar yolsuzluk yapar" sözlerine ilişkin ise "Başbakan zalimlik ve kibir sergilemede artık iyice ustalaştı" diyerek, şöyle devam etti:

"Yolsuzluk deyince Sayın Başbakan akla gelen, bir tek sizin dönemizin iktidar uygulamalıdır. Hepsini çıkardık, 60 tane önemli yolsuzluk dosyası var. Bunların her biri ayrı bir Yüce Divanlık dava. Başbakan bunlardan hiçbirinden kaçamayacak. Bu yolsuzluk dosyaları Başbakan'ın boynunda onu Yüce Divan'a götürecek kadar önemli birer milli soygun dosyası."

Koç, "Yol da yapılır elbet. Burada sorulması gereken soru şu; sen hukuka uygun davranıyor musun? Bu konuyla ilgili hazırlanan ODTÜ Koruma Amaçlı Plan henüz itiraz aşamasındayken bu telaş niye, neden yasal sürenin dolmasını beklemeden bu gece baskını düzenliyorsunuz? Bir ülkede hukuku Başbakan ve ona şirin gözükmek için hiçbir kavrama saygısı olmayan bir belediye başkanı çiğnerse bu ülkedeki sade yurttaşlar ne yapacak" diye konuştu.

"Söz konusu rantsa bunlar için gerisi teferruattır"

Buradaki konunun yol değil, rant olduğunu savunan Koç, şöyle devam etti:

"İnançlar üzerinden siyaset yapma geleneğini sürdürenler şeytanın bu dünyadaki gölgesi olmaya devam ediyorlar. Beyefendinin dilinin altındaki bakla 'rant için, çıkar için cami bile yıkarım' felsefesi. Başbakan'ın derdi milletin camisi de, yolu da değil. O kendi yolunu bulma derdinde. Söz konusu rantsa, çıkarsa, paraysa bunlar için gerisi teferruattır. Cami de teferruattır, din de, diyanet de, ahlak da teferruattır. Şunu çok iyi bilmesi gerekiyor Sayın Başbakan'ın, sana camileri yıktırmayacağız Sayın Başbakan. Hem de o Gezi'deki gençlerle beraber. Hani o 'Camide içki içtiler iftirası attığın gençlerle beraber. ODTÜ'de direnen gençlerle beraber sana rant için camileri de yıktırmayacağız Sayın Başbakan."

"Tek sorumlu Fidan değil"

Koç, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarının serbest bırakılmasının ardından Başbakan'ın pilotları havaalanında karşılamasını ise şov olarak değerlendirdi. Koç, "Başbakan'ın izlediği yanlış politikalar Türkiye'yi çok açık bir ateş çemberinin içine soktu. Suriye'deki silahlı radikal çeteler ve onlarla Türkiye'yi yandaş yapanlar ne yazık ki bu uygulamalardır. Başbakan'ın karşılama şovu bu kirli ilişkilerin üzerinin örtülmesine dönük bir propaganda tavrıdır. Bunlar kurtla beraber olup koyunu yiyorlar, sonra çobanla beraber olup oturup ağlıyorlar" diye konuştu.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili yaşanan son gelişmelere de değinen Koç, Türkiye-Suriye sınırının uluslararası terör örgütlerinin "at oynatma sahasına" döndüğünü ifade etti. Koç, "Burada tek sorumlu MİT Müsteşarı Hakan Fidan değil, bir üçlü var. Başbakan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Fidan aslında tek bir siyasi figürdür. Türkiye'nin bu üçlü vasıtasıyla koruduğu, lojistik sağladığı tüm radikal gruplar birbirleriyle çatışı hale gelmiştir. PYD, OSÖ, El Kaide Türkiye'nin sınır komşuları haline geldi" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir