'Sanal santral' KOBİ'leri güçlendirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Defne Telekomünikasyon, mobil operatörler üzerinden, KOBİ’lere Sanal (Bulut) Santral çözümü sunuyor. 

DefneTelekomünikasyon’un Sanal Santral çözümü ile mobil telekom operatörleri KOBİ’leregeleneksel PBX ürünü yatırımı yapmadan da kurumsal bir imaj yaratma imkanı sunuyor. Mobil operatörler güvenli Sanal Santral platformu üzerinden yüzlerce KOBİ’ye aynı zamanda hizmet verebiliyor. Sanal Santral  hizmetini mobil operatörden ister aylık, ister yıllık kullanacağı kadar paketler halinde alabilen işletmeler, farklılokasyonlardaki ofislerini, çalışanlarını, müşterilerini sanal ortamda birleştirebiliyor. KOBİ’ler için operasyonel maliyetleri de düşüren sistem, arayanı akıllı IVR menüsü ile yönlendirerek istenilen departmana veya çalışana, ofis dışında olsa bileulaşılmasını ya da mesaj bırakılmasını ve bırakılan mesajların sonradan dinlenmesini sağlıyor.

DefneTelekomünikasyon Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu, “Özelliklepersonel sayısı 10’dan az olan işletmelerde geleneksel PBX yatırımının maliyetiişletme ölçeğine göre hayli yüksek oluyor. Sanal Santral’in en büyük avantajlarından biri, fiziksel bir santral yatırımı gerektirmemesi  ve operasyonel maliyeti düşürmesi. Sanal Santral platformu, KOBİ’lerin çalışma alanını birofisle sınırlandırmadan dahili numaraları farklı binalarda, şehirlerde, hattaülkelerde olsa bile aynı sistem üzerinden birleştirip etkin iletişim ortamısunar. Hatta çalışanların cep telefonlarını da dahili hat olarak sisteme ekleyebilir. Birçok küçük ölçekli firma bir sekreterya bulundurmadığından, telefonlar işkonusu hakkında bilgisi yetersiz kişilerce cevaplanmakta; hatta çoğu zaman ofiste kimse olmadığı için yanıtsız kalmaktadır. Bu da firmaya prestij kaybının yanı sıra iş kaybına sebep olmaktadır. Bu gibi durumlarda Sanal Santral devreye girerek büyük avantaj sağlar; gelen aramayı mobil telefona bir dahili gibi aktarır ve KOBİ’lerin kurumsal kimliklerini korumalarını ve müşterilerin her durumda doğru kişiye ulaşmasını destekler.”

Sanal Santral’ın önemli özellikleriarasında IVR menüsü üzerinden sesli çağrı yönlendirme, arayanın mesajını kaydetmeve iletme, bırakılan mesajları dinletme, kullanıcı adı ve şifresiyle tüm arama detaylarını anlık olarak sistem üzerinden takip etme de bulunuyor.