'Sızma yok yerleştirme var'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de partisinin il başkanlarıyla buluştu. Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün devletin her yerine sızmadığını yerleştirildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL sürecine ilişkin, "Milli egemenliği temsil eden asıl kalp, yürek TBMM'dir. Sayın cumhurbaşkanına ve başbakana bu konuları hatırlattık. Eğer bir kurum için yeniden inşa süresi geçerli ise bunun yeri TBMM'dir. Yetkinin OHAL sürecini aşarak kullanılması Parlamento'nun devre dışı bırakılması demektir. Bütün il ilçe başkanlarından isteğim, Yenikapı manifestosunu herkese anlatacaksınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de gerçekleşen il başkanları toplantısında konuştu. Siyasette güçlü ortak bir paydanın oluşturulmasının önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Çok ciddi bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Önemli bir badireyi atlattık. Ama hepimizin düşünmesi gereken konular var. birinci düşüneceğimiz şey bu noktaya nasıl geldik. İkinci konu bir daha böyle bir olay ile karşılaşmak için neleri yapmalıyız. Bir musibetten binlerce dersi çıkarmak zorundayız. Eğer siyaset kurumu Türkiye'de güçlü ortak bir payda oluşturmazsa gelecek açısından bu siyaset kurumu umut vermez. Aynı hatalar tekrar edilirse bedelini millet ödüyor" diye konuştu.

"Tüm siyasi parti liderleri Yenikapı'da olmalıydı" 

Tüm siyasal parti liderlerinin Yenikapı'da olması gerektiğini hepsine davet gönderilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sadece Meclis'te siyasi grubu olan partiler değil, Meclis'te grubu olmayan siyasal partilerin liderlerinin de orada olması gerekirdi. Onlara da davet gönderilmesi gerekirdi. Siyasal görüşü ne olursa olsun hepimizi buluşturmalıydı. Şu, bu parti demeden farklı düşüncelerden korkulmamalı. Demokrasi türküsünü hep birlikte söylemeliyiz" ifadelerini kullandı.

OHAL sürüecine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Kanun Hükmünde Kararname çıkarak OHAL sonrasını şekillendirmek Anayasaya, hukukun üstünlüğüne uygun değildir. OHAL dönemi ile ilgili sınırlı olarak verilen bir yetkinin OHAL sürecini aşarak kullanılması Parlamento'nun devre dışı bırakılması demektir. Asıl görev yasama organınındır" dedi.

"Milli egemenliği temsil eden asıl yürek TBMM'dir"

Kılıçdaroğlu, "Milli egemenliği temsil eden asıl kalp, yürek TBMM'dir. Sayın cumhurbaşkanına ve başbakana bu konuları hatırlattık. Eğer bir kurum için yeniden inşa süresi geçerli ise bunun yeri TBMM'dir. Devleti yeniden inşaa edeceğiz. FETÖ denen örgütün devletin her yerine yerleştirildiğini unutmayın sızma yok yerleştirme var" diye konuştu.

"Yenikapı manifestosunu herkese anlatacaksınız" 

Yenikapı manifestosunun herkese anlatılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bütün il ilçe başkanlarından isteğim, Yenikapı manifestosunu herkese anlatacaksınız kimseyi suçlamadan, eleştirilmeden. Her bir maddesi yüzde yüz doğru olan bir manifestoyu vatandaşa lokantada, parkta anlatın amaç demokrasimizi daha da güçlendirmek" dedi.

"Askeri siyasetin içine sokarsanız darbeye kapı aralarsınız" 

Kılıçdaroğlu, "Anlatacağımız ilk konu; camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmez. Allah aşkına, bu aklın gereği değil mi? Her partiden arkadaşımız camiye gidiyor. Askeri siyasetin içine sokarsanız darbeye kapı aralarsanız" dedi.