'Süreci zamana yaymaya çalışıyorlar'

Başbakan Davutoğlu'nun "Sokakta dökülecek her kandan Selahattin Demirtaş sorumludur" açıklamasına cevap veren HDP İstanbul Milletvekili Önder, "Hükumet süreci zamana yaymaya çalışıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Selahattin Demirtaş’ı uyarıyorum.. Sokaklara çağrıda bulunuyorsa, dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur” şeklindeki açıklamalarına da yanıt veren HDP İstanbul Milletvekili Önder, “Davutoğlu’nun açıklaması sorumluluktan uzak bir yaklaşım ve başka bir şeyin telaşını gösteriyor. Bu türden linçlere izin vermeyeceğiz bilinmelidir. Bizim süreçle ilgili kriterimiz belli. Hükümet bunları yapmadıkça bizde oluşan algı bu işi zamana yaymaya çalıştıkları. Davutoğlu’nu ben de buradan uyarayım: Bu çözüm sürecini kurban etmek anlamını gelir. Bugün hemen şimdi, bunu yarına bırakacak hiçbir mazeretimiz yok” diye konuştu.

"Hükumetin yaklaşımı sorunlu"

HDP muhabirleriyle TBMM’de sohbet toplantısında bir araya gelen Önder, hükümet ile kendileri arasındaki görüş ayrılığını ise “Hükümetle görüştük. Altını çizerek söylüyoruz, ‘Tamamen mutabık kaldığımız bir metindir’ şeklinde bir yaklaşım yok. ‘Biz bu başlıklar altında müzakere edebiliriz’ tarzında bir yaklaşım var. Biz ise ‘Bu görüşmeleri artık yasal bir zeminde, tutanaklı ve imzalı yürütelim’ diyoruz. Bundan kaçış için bir gerekçe yok. ‘Siz önce kamu düzenini sağlayın’ deniliyor. Çok sorunlu bir yaklaşım” şeklinde özetledi. Önder’in sözleri özetle şöyle: