'Suriye'de yeni bir lidere ihtiyaç var'

ABD Başkanı Obama: Suriye’de IŞİD'in yenilgiye uğratılması için yeni bir lidere ihtiyaç var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Barack Obama, Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Suriye'de IŞİD'in yenilgiye uğratılması için yeni bir lidere ve halkı birleştiren kapsayıcı bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyledi

BM Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi’ne evsahipliği yapan ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yer aldığı zirvedeki konuşmada, Suriye’nin yeni lidere ihtiyacı olduğunu belirterek, “Suriye’de IŞİD'in yenilgiye uğratılması için yeni bir lidere ve terör gruplarına karşı mücadelede Suriye halkını birleştiren kapsayıcı bir hükümeti ihtiyaç var” dedi.

“Burada IŞİD'in zayıflatılıp ve nihayetinde yenilgiye uğratılması misyonu karşısında birleşen bir küresel hareket var” diyen Obama, örgütle mücadele kapsamında oluşturulan koalisyona Arap ortaklarının da yer aldığı yaklaşık 60 ulusun katıldığını hatırlattı.

IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının zaman alacağını en başından beri söylediklerini belirten Obama, “Bu basit bir görev değil” dedi.

Obama, örgütün ideolojisinin de daha iyi fikirler üretilerek yenilebileceğini kaydetti.

'Hiç kimsenin hedef gösterilmemesi gerekiyor'

Şiddet içeren aşırıcılığın hiçbir inanç tarafından desteklenmeyeceğine değinen Obama, “Şiddete varan aşırıcılık hiçbir dine özgü değildir. Hiç kimsenin inancından dolayı profilinin oluşturulmaması veya hedef gösterilmemesi gerekiyor” dedi.

Obama, "IŞİD tarihteki teröristler ve tiranlar gibi, er geç kaybedecek. Çünkü o acı çekmek ve ölümden başka bir şey sunmuyor” dedi.