'Taşeronluk kölelik sistemine benziyor'

Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Taşeron sistemi bir yerde kölelik sistemine benzeyen bir şey. Türk devlet yapısına aykırı bir yapı. Bu sistemi kaldırmak lazım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Samsunlu seçmenlerle biraraya geldi. Seçim otobüsünden eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, ardından Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde halk ve esnafla sohbet etti.

Çay içmek için uğradıkları çay ocağında bir tezgahtar genç kızla aralarında geçen diyaloğu anlatan ve mutlu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Gezerken bir dükkanın önünde durduk. Genç iki kızımız duruyordu. Genç kızımızın biri dedi ki 'Efendim oyumuz size'. Kendiliğinden, ben bir şey demedim. Kimseden talep etmedim. 'Neden' dedim. 'Çünkü açılımınızı biliyoruz' dedi. Bu kadar. Ben bu güzel veciz ifadeden daha güzel bir şey bulamam. Vatandaşın teşhisi. Genç bir kızımızın, tezgahta duran bir kızımızın sözü" diye konuştu.

"Türk hukuk sistemine aykırı bir sistem"

Bir vatandaşın, "taşeron işçilerle ilgili düşüncesini" sorması üzerine İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Mülkün temelinde adalet kaybolduğu zaman bu mülk çöker. İşte sizin durumunuz, sizin gibi binlerce, on binlerce, yüz binlerce, milyonlarca da olabilir. Sırf ocaklarda değil, başka görevlerde yani devletin dairelerinde taşeronluk yapılıyor, bu sistemi kaldırmak lazım. Üniversitelerde taşeronluk sistemi, temizlik işi, bilmem ne işi. Bu tamamen yanlış.  Bu, Türk devlet yapısına aykırı bir yapıdır. Türk devlet yapısına aykırı, Türk hukuk sistemine aykırı bir sistem. Bu bir yerde kölelik sistemine benzeyen bir şeydir. Elbette bunu kaldırmak lazım. Bunun için biz büyük mücadele vereceğiz inşallah. "

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na temasları kapsamında eşlik eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçim sürecinin adil yürütülmediğini ileri sürdü. 

İhsanoğlu'na Samsun temaslarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP milletvekilleri Gökhan Günaydın, İhsan Kalkavan, Engin Özkoç, İdris Yıldız, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay da eşlik etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir