'Terör karşısında önce kadınlar dimdik duracaklar'

Başbakan Davutoğlu, "Kim bu ülkede barışı, istikrarı tehdit ederse kim şiddeti, terörü teşvik ederse onların karşısına önce anneler, önce kadınlar dimdik duracaklar" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde, AK Parti Kadın Milletvekili Adayları Tanışma Toplantısı'nda konuştu. 

"Bilinsin ki sandıklara kadınlar sahip çıkarsa kimse o sandıklarda manipülasyon yapamaz. Bilinsin ki kadınlar demokrasiye sahip çıkarlarsa demokrasiye kimse tuzak kuramaz" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim geleneğimizde kadın, sosyal hayatın dışında daha edilgen bir konumda olmalıdır gibi bir anlayış geleneğimizi, bizim toplumsal dokumuzu anlamamaktır. Aksine kadınlarımızın sosyal hayatta da karar mekanizmalarında da en etkin yerde olmasını temin etmek lazım. Bu, kadının aile hayatından kopması anlamına gelmez"

Davutoğlu, "Nene Hatun'u hangi güç cephede en önde savaşmaya sevk ettiyse sizleri de bugün TBMM'ye gönderen güç aynı güçtür" diyerek, "Sizler evde anneliğinizi yaparken, profesyonel hayatınızı yürütürken TBMM'ye de çeki düzen verirsiniz Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu.

"Kadınlar ayaktaysa toplum da ayakta durur"

Başbakan Davutoğlu, ''Eğer kadınlar hayata tutundu ise toplumlar da hayata tutunur. Eğer kadınlar ayaktaysa, toplum da ayakta durur'' dedi.

İnsan onurunun olduğu yerde olumlu anlamda her şeyin olacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "İnsan onurun olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Bu onuru hep beraber ayakta tutacağız. Bu onuru hep beraber siyasete taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Siyasetin mutlaka ve mutlaka sizlerin de katkısıyla bir ahlak ve erdem alanı, nezaket ve zarafet alanı ve aynı zamanda da kalıcılık ifade eden bir pozisyondan ve makamdan daha çok, davanın kalıcı olduğu, makamın her an değişebileceği bir alan haline dönüştürme konusunda kadınlara ihtiyacımız var.''

"Önce kadınlar dimdik duracaklar"

Başbakan Davutoğlu, "Kadınları ikna odalarına yönlendirenler bugün Meclis dışındalar ama onların ikna odaları için müstahak gördükleri kardeşlerimiz ise yeni Türkiye'nin kurucu unsurları oluyorlar" ifadelerini kullanarak, "Genç kızları, kadınları ikna edilmesi gereken naif varlıklar olarak görmekten daha çok ne insan onuruna ve kadın onuruna saygısızlık olabilir" dedi.

"Herkes kendi hayat tarzını yaşadı yaşıyor"

Davutoğlu, "Ne söyleyeceğimize, ne içeceğimize, hangi marketten alışveriş yapıp, hangi marketler yeşil sermaye olup, onlardan alışveriş yapmayacağımıza kadar bizim hayatımıza, hayat tarzımıza müdahale eden zihniyet, kendileri böyle yaptığı için şimdi 'AK Parti hayat tarzımıza müdahale eder mi' diyor. 12 yıl içinde kimin hayat tarzına karıştık biz? Herkes kendi hayat tarzını yaşadı, yaşıyor" şeklinde konuştu.

"Görülsün ki anne yüreği birdir"

"Şu kritik dönemde tam da Ağrı'da saldırılar sürerken, öyle şeyler yapalım ki Batı illerimizin milletvekili adayları Doğu illerimize gitsinler ve oradaki annelerle buluşsunlar" diyen Başbakan Davutoğlu, "Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki kadın milletvekili adaylarımız, Batı illerine gitsinler, şehit anneleriyle buluşsunlar. Ta ki görülsün ki anne yüreği birdir" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir