'Terör örgütü olarak tescilleyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin içerisinde legal görünüm altında illegal faaliyet yapıldığını belirterek, "Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz, bunları terör örgütü olarak tescilleyeceğiz" dedi.

Dünya'yı haber kaynağınız olarak eklemek için tıklayın!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında "paralel yapı" olarak nitelendirdiği Gülen cemaatinin "Fethullahçı Terör Örgütü" olarak nitelendirilmesi yönünde tavsiye kararı alarak hükümete gönderdiklerini ve bu yöndeki Bakanlar Kurulu kararının çıkmasının ardından bu yapının mensuplarının da PKK ya da PYD'liler gibi aynı kategoride yargılanacaklarını söyledi.

Kırşehir ziyareti kapsamında Ahilik Haftası Kutlama Töreni'nde konuşan Erdoğan, önceki gün yapılan MGK toplantısında Gülen cemaati hakkında alınan son kararı açıklayarak, "İşte dün(önceki gün) yeni bir karar daha aldık, Fethullahçı terör örgütü olarak tavsiye kararını aldık, hükümete gönderdik. Şimdi Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz, bunların terör örgütü olarak tescilini gerçekleştireceğiz. İşte PKK, PYD neyse bunlar da aynı kategoride yargılanma süreci içine gidecekler" ifadelerini
kullandı.

'Şehirlerimizden sonra kırsalı da temizleyeceğiz'

Doğu ve güneydoğu illerinde devam eden operasyonları ve PKK'lıların saldırılarını da değerlendiren Erdoğan, "Şehirlerden umudunu kesen terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi, şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz, sonuna kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.

Son günlerde bazı illerde ve ilçelerde devam eden operasyonlar kapsamında bazı PKK'lıların teslim olmaya başladığına dikkat çeken Erdoğan, "Şimdi toplu olarak gelip diyorlar 'bizi aldattılar'. Dediler ki 'Geldik, sizin şefkat elinize uzandık", "Ölmektense yaşamayı seçen bu gençler örgütteki diğer kandırılmışlara da örmek olmalıdır" dedi.