'TESTISTANBUL 2013' için kayıtlara başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek "TestIstanbul 2013 Konferansı" için erken kayıtlar başladı. İndirim koşullarının sunulduğu erken kayıt süresince, yazılım testi alanında kariyer planlayanları büyük avantajlar bekliyor. 

Türkiye'nin ilk ve tek, Yazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board - TTB) tarafından düzenlenen TestIstanbul Konferansı, 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşiyor. Bu yılki teması "Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler" (Future of Testing: New Techniques and Methodologies) olan konferansa, yurt içi ve yurt dışından bine yakın profesyonelin katılımı bekleniyor. 

Konferansta sunulmak üzere projelerin kabul edildiği ‘Call For Papers' dönemi 9 Kasım - 14 Aralık arasında gerçekleşiyor. Kar amacı gütmeyen bir platform olan Yazılım Test ve Kalite Derneği gelen projeleri, sektör uzmanlarından oluşan bir strateji grubuyla değerlendiriyor. Test uzmanlığı alanında kendini geliştirmek isteyen herkese kucak açan konferansta projesi onaylananlar sunum yapma şansı yakalıyor. Tüm dünya çapında ve Türkiye'de gelişmekte olan bu uzmanlık alanı için TestIstanbul Konferansı prestijli bir yerde duruyor.

Geleceğin Uzmanlık Alanı: Yazılım Testi

TestIstanbul Konferansı, Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Derneği (International Software Testing Qualifications Board - ISTQB) tarafından küresel çapta gerçekleştirilen konferansların Türkiye ayağını oluşturuyor. Konferans, bankacılık, telekom, sigorta, finans, reklam gibi üretim ve bilişim sektörleri ile akademisyenler başta olmak üzere tüm dünyadan profesyonelleri bir araya getiriyor.

Türkiye'de yazılım testinin geliştiğini, fakat potansiyelin çok daha yüksek olduğunu söyleyen Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB) Başkanı Koray Yitmen, bu potansiyeli açığa çıkarmak ve her yıl daha da ileriye taşımak adına bu konferansı hayata geçirdiklerini belirtiyor.

İlk kez 2010 yılında gerçekleşen TestIstanbul Konferansı'na 2012'de, 17 ülkeden 600'ü aşkın profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilmişti.