'Türkiye istihbarat devleti oluyor'
Cumhurbaşkanı'nın internet düzenlemesini veto etmesini eleştiren MHP Başkanvekili Vural, MİT teklifini ise, 'Türkiye istihbarat devleti haline gelmektedir' şeklinde yorumladı
ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT ile ilgili kanun teklifine ilişkin, "Türkiye bir muhaberat, bir istihbarat devleti haline gelmektedir" iddiasında bulundu.
Vural, Meclis'te, Özel Dershaneler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü ile görüştü.
Vural, dershanelerle ilgili kanun tasarısının eğitim camiası ve konunun taraflarıyla birlikte değerlendirilmesi, herkesin kabul edebileceği bir tasarının mutabakatla hazırlanması gerektiğini ifade etti.
"Parlamento, gecekondu parlamento haline gelmiştir"
Vural, parlamentonun adeta bir "gecekondu" parlamento haline geldiğini iddia ederek, "Millet iradesi maalesef geceyarılarında gönderilen tasarılar, teklifler, bürokratik oligarşik bir dikta anlayışıyla kullanılmaktadır. TBMM Genel Kurulu'nda neyi, ne zaman görüşeceğimiz konusu bile belli değildir. Her an her konu karşımıza çıkabilir" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dün katıldığı bir televizyon programında dershanelere ilişkin kanun tasarısının yerel seçimden sonra işleme alınacağını söylediğini belirten Vural, "Kendi gönderdiği tasarının görüşülme takvimi bile Bakan'ın elinde değildir. Sayın Bakan eğer gerçekten bu tasarıyı yerel seçimden sonra görüşülmesi, işleme konulmasını düşünüyorsa yarın ki komisyon toplantısına gelmemelidir" dedi.
"Bakalım HSYK'da ne olacak?"
Vural, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, internetle ilgili düzenlemeye değindi. Vural, "Alo Çankaya hattı çıktı. Gerçekten hukuk devleti açısından sayın Cumhurbaşkanı'nın veto yetkisini kullanmayıp, birtakım önergelerle bu işin değiştirilmesine ilişkin adım atması TBMM'yi yok saymak olmuştur. Bakalım HSYK'da ne olacak?" dedi.
Vural, gazetecilerin, MİT ile ilgili kanun teklifine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:
"Burayı MİT'in iradesi mi yönetecek?"
"Böylesine kapsamlı ve devletin işleyişiyle ilgili bir değişikliği iki milletvekilinin eline tutuşturmuşlar, korsan olarak sunuyorlar. Böyle bir rezalet olamaz. Burayı MİT'in iradesi mi yönetecek? Nerede bu hükümet? Türkiye'nin ihtiyacı olan böyle bir kanun var, gerekiyorsa bu hükümet nerede? Burayı bürokratik oligarşi mi yönetecek? Bu kanun teklifi, imzalayan milletvekillerinin, milletin iradesi değildir. Türkiye'yi bir muhaberat devletine dönüştürmek isteyenlerin milli irade kılıfı adı altında tutuştukları bir kanun teklifidir. Bu kanun teklifi şunu ortaya koymaktadır ki Türkiye bir muhaberat, bir istihbarat devleti haline gelmektedir. Her bir vatandaşımız, her bir sivil toplum örgütü, özgürlüklerimiz tehdit altındadır. BAAS kalıntısı rejimlerin anlayışının bu teklifin içerisinde yer aldığı gayet açık ve nettir"