'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' projesi yayılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Holding'in, Ülkem İçin Projesi'nin 2012 – 2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde hayata geçirdiği 'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi tüm Türkiye'ye yayılıyor. 31 Mayıs Ülkem İçin Günü'nde http://www.iletinibagisla.com/ adresinde başlayan sosyal medya kampanyası toplumsal yaşam içerisinde engelliler ile iletişim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hassas noktalar üzerine kapsamlı bir yol haritası sunuyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, 31 Mayıs Ülkem İçin Günü'nde tüm Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerine e-posta ile ilettiği mesajında, "Projemiz tüm Türkiye'yi etkileyen duyarlılık bilinci ile büyük ve önemli adımlar atıyor. Ama biliyoruz ki daha gidecek çok yolumuz var" dedi.

Koç Holding, Türkiye'nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk projelerinden biri haline gelen Ülkem İçin Projesi'nin 2012 – 2013 yılı uygulaması olarak "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" demişti. Projenin ikinci yılına girilen 31 Mayıs'ta V for Viral tarafından tasarlanan İletini Bağışla kampanyası, "Engelli bireylerin önündeki gerçek engel karşılaştıkları zorluklardır" gerçeğinden hareketle toplumsal yaşam içerisinde engelliler ile iletişim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hassas noktalara dikkat çekiyor. http://www.iletinibagisla.com/ adresine girerek, görme, işitme, fiziksel ve konuşma engelliler, algılama ve öğrenme güçlüğü olan bireyler ve farklı özel hassasiyetleri olan bireyler gibi farklı engellik durumları ile ilgili doğru yaklaşım stratejilerini görebilirsiniz. Ayrıca http://www.iletinibagisla.com/ adresinde yer alan görsel ve yazılı mesajları Twitter ve Facebook'ta paylaşarak iletilerinizi bağışlayabilirsiniz.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, 31 Mayıs Ülkem İçin Günü'nde tüm Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerine e-posta ile ilettiği mesajında, Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesinin tüm Türkiye'de çok kapsamlı bir farkındalık süreci başlattığını vurguladı. Türkiye'de 8.5 milyon engelli vatandaşın yaşadığını vurgulayan Mustafa V. Koç, "Projemiz ile engelli bireylerin, toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca faydalanabilme hakkına odaklandık ve herkesi bu farkındalığa ulaşmaya davet ettik. Başlattığımız bu çağrının toplumun tüm kesimleri tarafından sahiplenileceğine ve engelleri kaldırma konusunda önemli bir yol kat edeceğimize inanıyoruz. Projemizin birinci yaşını doldurduğu bugün de http://www.iletinibagisla.com/ adresine girerek vereceğiniz destek projemize güç katacak, tüm Türkiye'yi kapsayan bu gönüllülük seferberliği için büyük bir destek oluşturacaktır" dedi.

http://www.iletinibagisla.com/ adresinde görme engelli, işitme engelli, fiziksel engelli, konuşma engelli, algılama ve öğrenme güçlüğü ile farklı özel hassasiyeti olan bireylere yaklaşım konusunda önemli bilgiler yer alıyor.

İletini Bağışla kampanyasına destek vermek için http://www.iletinibagisla.com/ adresini ziyaret edebilir, Facebook ve Twitter'da iletilerinizi engelliler için farkındalık oluşturmak için bağışlayabilirsiniz. İlk iletinizi bağışladıktan sonra sisteme izin verdiğiniz takdirde 1 hafta boyunca Facebook ve Twitter adreslerinizde iletilerinizi bağışlamayı sürdürerek bu farkındalığın artmasına katkıda bulunabilirsiniz.

http://www.iletinibagisla.com/ adresini ziyaret ederek, paylaşabileceğiniz bilgilerin bazıları şöyle:

• Görme engelli bir kişiyle karşılaştığınızda (ihtiyaç olduğunu düşündüğünüz durumlarda) öncelikle yardım isteyip istemediğini sorun.

• Görme engelli bir kişi ile birlikte yürürken, onun sizin kolunuzu ya da dirseğinizi tutmasına izin verin.

• İşitme engelli bir kişinin dikkatini çekmek için kibarca omzuna dokunabilir ya da elinizle işaret edebilirsiniz.

• İşitme engelli kişinin iletmek istediklerini anlamadığınız zaman, anlamış gibi davranmayın.

• Konuşma engelli bireylerle iletişim kurarken, kendisini ifade edebilmesi için onu teşvik edin.

• Fiziksel engellilerin çalışma mekanlarının günlük ihtiyaçlarını karşılayacaklara alanlara yakın olmasına dikkat edin.

• Tekerlekli sandalyelere yaslanmayın, dokunmayın ya da dinlenmek için oturmayın, ona sormadan sandalyesini hareket ettirmeyin veya itmeyin.