'Ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar'

Başbakan Erdoğan, partisinin Trabzon mitinginde, ''Adeta ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar. Bunu tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Ne yaparsanız yapın ininize gireceğiz ininize. Er veya geç, bunun şakası yok'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tranbzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Trabzon'da konuşan Erdoğan, ''Pensilvanya, CHP ve MHP'yi kiraladı, BDP'yi de kiraladı, bir kısım medyayı da kiraladı. Onlarla birlikte bazı işveren çevrelerini de şantajlarla şu anda emir komutası altına aldı. Şimdi bizi yıpratmak için gayret içindeler. Fakat diyorum ki, bak, benim abdestimden şüphem yok, bizimle uğraşamazsın. Ama sen şu anda ülkenin milli güvenliğini tehdit eden çalışmalar içerisindesin'' dedi.

"Ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar"

Erdoğan, "Ama bunlar maalesef casusluk örgütü olduğu için bizi dinlemeye varıncaya kadar bu yollara başvurdular. Adeta düşünebiliyor musunuz, ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar. Bunu bir tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Ne yaparsanız yapın, elinizden ne gelirse gelsin ininize gireceğiz İninize. Er veya geç, bunun şakası yok. Bu ülkeyi, bu devleti sokakta bulmadık. Gereği neyse onun hesabını soracağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bu bir istikbal ve istiklal mücadelesidir. 'Bu bir istikbal mücadelesi' derken, bu mücadele Türkiye'nin geleceğini, istikbali ve istiklalini belirleyecek bir mücadeledir. Şöyle bir karar vereceğiz; gelecekte Türkiye'yi ya kasetler yönetecek, montajlar, tehditler, şantajlar yönetecek ya da Türkiye'yi siz yöneteceksiniz" dedi.

"Ceketinin üzerinden tansiyon ölçüyorlar"

Başbakan Erdoğan, "Şimdi biz şehirlerde rekor katılımlarda miting yapıyoruz ya, inanın bu mitingi Pensilvanya'daki zattan gizlemişlerdir. Çünkü tansiyonu fırlar, onun için göstermemişlerdir ya da 'montaj' demişlerdir. Bunu kandırmak kolay. Ne olacak ceketinin üzerinden tansiyon ölçüyorlar. Hapları verişleri bile bir değişik. Ama dün İstanbul'u gördüyse inanın dizlerinin bağı çözülmüştür, tir tir titreyip yanlış yaptık demeye başlamıştır" dedi.

"Türkçe olimpiyatlarına hep birlikte gitsinler"

Geçtiğimiz günlerde birdaha Türkiye'de Türkçe Olimpiyatlarının yapılmasına müsade etmeyeceğini ifade eden Erdoğan, Trabzon'daki mitinginde de bu konuya değindi.

"Şimdi bir şey daha duydum. Türkçe olimpiyatlarına katılacakmış. Katılsın, yanına Tunceli vekillerini alsın öyle gitsin, yanına ikna odalarının mucidi olan benim başörtülü bacılarıma zulmeden vekilini alsın öyle gitsin. Silivri’den çıkan vekillerini de alsın" diyen Erdoğan,  "Hep birlikte Türkçe olimpiyatlarına gitsinler." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir