'Vodafone Smart Tab 10' günde 1 lira

Vodafone, "Herkese Mobil İnternet" stratejisi doğrultusunda ilk operatör markalı tableti ürkiye'de de pazara sunuyor. 26 yaş altındaki gençler, günde sadece 1 lira ödeyerek, 3G'li Vodafone Smart Tab 10'u alabilecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Herkese Mobil İnternet" stratejisi doğrultusunda daha önce ilk operatör markalı akıllı telefonu kullanıcılar ile buluşturan Vodafone Türkiye'nin, şimdi de ilk operatör markalı tableti 'Smart Tab 10'u Vodafone Grubu'yla aynı anda Türkiye'de de pazara sunacağını belirterek, "26 yaş altındaki gençler, günde sadece 1 lira ödeyerek, 3G'li Vodafone Smart Tab 10'a sahip olabilecek. Vodafone Smart Tab 10, mart ayından itibaren diğer Vodafone abonelerine ise ayda 49 lira fiyatla sunulacak" dedi.
Vodafone Türkiye, "Herkese Mobil İnternet" stratejisi doğrultusunda ilk operatör markalı tableti "Smart Tablet 10"u şirketin merkez binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıttı.
Toplantıda konuşan Timuray, Vodafone Smart Tab 10 lansmanında önceliği mobil interneti kullanma isteği yüksek olan ve nüfusun yarısından fazlasını oluşturan 26 yaş altı gençliğe verdiklerini belirterek, gençlerin mobil internete daha makul fiyatlarla ulaşma ihtiyacından hareket eden Vodafone'un, gençlere yönelik Vodafone "Smart Tab 10"un satışına bugün itibariyle başladığını ifade etti.
Timuray, "Herkese Mobil İnternet" stratejisi doğrultusunda daha önce ilk operatör markalı akıllı telefonu kullanıcılar ile buluşturan Vodafone Türkiye, şimdi de ilk operatör markalı tableti Vodafone Grubu'yla aynı anda Türkiye'de de pazara sunuyor. 26 yaş altındaki gençler, günde sadece 1 lira ödeyerek, 3G'li Vodafone Smart Tab 10'a sahip olabilecek. Vodafone Smart Tab 10, mart ayından itibaren diğer Vodafone abonelerine ise ayda 49 lira fiyatla sunulacak" dedi.
Türkiye, 3G'de liderliği kısa sürede eline almayı başardı
Serpil Timuray konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Özellikle ekonomik ve sosyal gelişim açısından geleceğin trendi olarak öne çıkan mobil internet bugün bir atılım aşamasındadır. İletişim kanallarının sabitten mobile, sesten veriye doğru kayması, bizi 'Yeni bir Mobil Gerçeklik'le karşı karşıya bırakmaktadır. Bugün dünyanın yüzde 77'sini birbirine bağlamayı başaran mobil sektörün hacmi, dünya Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) yüzde 2'sine karşılık gelen 1,3 trilyon dolara ulaşmıştır. Geniş bant internette hane penetrasyonunda yüzde 10'luk bir artış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'da (GSYİH) yüzde 1,4'lük bir büyümeyi beraberinde getirmektedir. İnternetin yaygınlaşması, her an, her yerden, her koşulda erişime açık olması, aradaki uçurumun kapanması açısından son derece kritiktir. Yaygın erişilebilirlik, interneti demokratikleştirecek, bu da fırsat eşitliği beraberinde getirecektir. Küresel data trafiğinde 5 yılda 18 kat artış bekleniyor. Geniş bant mobil internetin rolü gerçek anlamda bu noktada başlamaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve daha kullanıcı dostu hale gelmesiyle birlikte, bireylerin internet bağlantısı tercihi de mobile yönelmektedir. Türkiye gibi dijital uçurumu kapatma yolunda hızla adım atan ülkelerin şansı bu noktada belirginleşmektedir. En yeni teknolojilere uyum sağlama becerisi yüksek genç nüfusuyla Türkiye, 3G'de liderliği kısa sürede eline almayı başarmıştır. Mobil internette 3G abonelik oranı Avrupa Birliği (AB) ortalamasında yüzde 30,1 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 44'e ulaşmıştır. Ülkemiz ile AB arasında bir karşılaştırma yapmak gerekirse, AB nüfusunun yüzde 70'i düzenli internet kullanırken, bu oranın Türkiye için halen yüzde 36 düzeyinde kaldığı görülmektedir."
 Vodafone Smart Tab 10'un temel özellikleri
"Android Honeycomb 3.2 işletim sistemi, 10 inç dokunmatik ekran, çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci, 3G ve Wi-Fi,Adobe Flash Player Desteği, 5 MP arka ve 2 MP ön kamera, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza MicroSD ile 32 GB'a kadar yükselen hafıza, USB Bağlantısı, sade ve şık tasarım ergonomik yapı, HDMI/DLNA özelliği ile televizyona bağlanma,vRead uygulaması ile gazete, dergi ve kitaplar tablette, sosyal ağlara erişim, E-mail ve Quickoffice Pro HD, yeni nesil Swype klavye ile kolay yazı yazma."
(AA)
Bu konularda ilginizi çekebilir