'Yönetmelik değişirse başörtüsü problemi çözülebilir'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, "Yönetmelik değişikliğiyle Türkiye'de başörtüsü problemi çözülebilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKAT - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Yönetmelik değişikliğiyle Türkiye'de başörtüsü problemi çözülebilir" dedi.

 
Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar'ı ziyaret eden Koncuk, gazetecilerin kamuda serbest kıyafet tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtladı.
 
Serbest kıyafet uygulamasını başından beri savunduklarını belirten Koncuk, "Bilhassa başörtüsü konusunu yıllardır bir zulüm olarak gördüğümüzü her zaman ifade ettik. Ancak iktidarın bu konuya yaklaşımını çok olumlu bulmuyorum. Yönetmelik değişikliğiyle Türkiye'de başörtüsü problemi çözülebilir" dedi.
 
Bazı sendikaların üyelerinin işe serbest kıyafetle gitme uygulamasına da değinen Koncuk, üyelerini bu anlamda serbest bıraktıklarını aktardı.
 
Koncuk, yönetmeliğin değiştirilmesi halinde her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Bu başörtüsü konusunu problem olarak önümüze getiren sistem yönetmelikle izah edilmiş. Bu yönetmeliği değiştirin, başörtüsü problemini kaldırın. Referanduma bunlar sunulduğu zaman milletimizin huzuruna giderken 'işte biz başörtüsü problemini anayasayla çözüyoruz' diye milletimize lanse edecekler. Aziz milletimiz başörtüsüne 'Evet' derken belki de farkında olmayarak başkanlık sistemine de 'Evet' demiş olacak."
 
İsmail Koncuk, daha sonra Niksar Belediyesi'nde Türk Yerel Hizmet Sendikası'na bağlı personelin Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imza törenine katıldı. 
 
Ziyaretin sonunda, Yadigar ve Koncuk birbirlerine hediye sundu.
 
Ziyarette, Koncuk'a Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu da eşlik etti.