1 Mayıs'ta Taksim'de 20 bin polis görevli olacak

Özel eğitimli polis köpeklerinin kullanıldığı 1 Mayıs tatbikatında, Prof. Dr. Tarhan polis memurlarına "stresle mücadele" konusunda bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da, 33 yıl aradan sonra ilk yasal 1 Mayıs kutlamasına ev sahipliği yapacak Taksim Meydanı'nda, çevre illerden de alınacak takviye ile 20 bin polisin aktif olarak görev yapacağı bildirildi.

Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde, Şube Müdürü Faruk Karaduman ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Karabörk'ün katılımıyla gerçekleştirilen sabah içtimasının ardından, 1 Mayıs için yapılan hazırlıklar basına tanıtıldı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Karabörk, 1 Mayıs'ın huzur ve güven içinde kutlanabilmesi için iki aydır hazırlık yaptıklarını bildirdi. Karabörk, "1 Mayıs'ı, vatandaşlarımızın en iyi şekilde kutlayabilmesi için İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü olarak tüm tedbirleri almaktayız. Bu yıl Taksim'de yapılacak kutlama, daha önce alınan tedbirlerin tamamen değişmesine neden oldu. Daha önce alınan önlemler, Taksim'e çıkmayı engellemek üzerineydi. Bu yıl, sendika ve siyasi partilerin katılımıyla Taksim'de gerçekleştirilecek olan kutlama için, tüm önlemleri almaktayız" dedi.

Özel birtakım önlemler aldıklarını ve çeşitli planlamalar yaptıklarını belirten Kamil Karabörk, "Bu yıl, 1 Mayıs'ta Taksim ve civarında, çevre illerden gelecek takviye polislerle yaklaşık 20 bin çevik kuvvet ve polis memuru görev yapacak. İstenmeyen herhangi bir olaya karşı Taksim ve çevresi güvenlik çemberine alınacak" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Karabörk'ün açıklamasının ardından, olaylara müdahale, eylemcilerle diyalog, gözaltına alma teknikleri gibi konularda eğitim gören polis memurları, tatbikat da yaptı.

"Taksim, Türkiye'nin Hyde Park'ı olması lazım"

Özel eğitimli polis köpeklerinin de kullanıldığı tatbikattan sonra, polis memurlarına Prof. Dr. Nevzat Tarhan "stresle mücadele" konusunda bilgi verdi.

Tarhan, 33 yıl sonra ilk defa Taksim'de törenlerin yasal olarak düzenleneceğini belirterek, "Ani değişiklikler olduğu zaman, toplumun yaşantısında şok etkisi, travmatik etki yapabiliyor. Travmatik etkileri iyi yönetmek gerekiyor. İyi şeyler de bazen krize sebep olabiliyor. Bu nedenle olaylar en az soğukkanlı bir şekilde nasıl karşılanabilir. Bu konuda bilimsel yardım alınmak istendi. Bireysel olarak, grup olarak bunu nasıl yönetiriz, müdahale edecek olan polislerin ihtiyaçları nelerdir? Bu soruları cevaplayacağız" dedi.

Tarhan, 33 yıl önceki olaylı 1 Mayıs kutlamalarında sağlıklı önlemlerin alınamadığını ifade ederek, "O tarihten sonra yasal bir toplantı yapılamıyordu. 33 yıl sonra bu karar değişti. Taksim ve İstiklal Caddesi'nin Türkiye'nin Hyde Park'ı olması lazım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir