1 milyon 352 bin paket sigara ele geçirildi

Emniyet 14 ilde yaptığı operasyonda 1 milyon 352 bin paket kaçak sigaraya el koydu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, sınırlardan geçen her kaçakçılıktan terör örgütünün pay aldığını söyledi.
 
Sağlam, emniyette düzenlediği basın toplantısında, komşu ülkelerden yurda yasa dışı yollardan soktukları sigaraları pazarlayanlara yönelik olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, yaklaşık 8 aydır planlı çalışmalar yapıldığını belirtti.
 
Çalışmalar kapsamında B.G. ve N.D'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütüne yönelik yapılan 21 ara yakalamada, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon 411 bin 500 lira olan 1 milyon 352 bin 870 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini açıklayan Sağlam, kaçakçılıkta kullanılan zulalı 7 araca da el konulduğunu kaydetti.
 
Sağlam, 42 kişinin gözaltına alındığı bilgisini de verdiği operasyonlarla ilgili şunları söyledi:
"Sigaraların orijinal cam bardak kutuları içine, çay paketleri ve deterjan kutularına zulalı vaziyette sevkıyatının yapıldığı tespit edilmiştir. Yapılan planlı çalışmalar sırasında örgüt liderlerinin organizatörlüğünde gümrük kaçağı sigara taşımacılığının yanı sıra kaçak sigaraları temin eden, piyasada satışa sunulmasında aracılık yaptıkları tespit edilen ve suç örgütü adına faaliyette bulunarak ülke ekonomisi zararına haksız kazanç sağlayan kişilerin yakalanmalarına yönelik olarak müdürlüğümüz koordinesinde; Diyarbakır, Batman, Mardin, Bitlis, Şanlıurfa, Van, Şırnak, Hakkari, Bursa, Siirt, Kocaeli, Tekirdağ, Kayseri ve İstanbul illerinde 23 Mart'ta yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında örgüt liderlerinin de bulunduğu 42 kişi gözaltına alınmıştır."
 
Gözaltına alınanlar hakkında TCK'nın 220. Maddesi kapsamında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde 5607 ve 4733 sayılı kanunlara muhalefet etmek" suçlamasıyla işlem yapıldığını ifade eden Sağlam, 18 şüphelinin emniyette ifadeleri alındıktan sonra bırakıldığını, 24 şüphelinin ise bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiğini bildirdi.
 
Emniyet Müdürü Sağlam, gazetecilerin "sınırlarda güvenlik zafiyeti mi var?" sorusunu ise, "Bu sigaralar katırlarla ve kaçak yollarla getiriliyor. Verilen cezalar eksik diye düşünüyorum. Bu parasal cezaların arttırılması yönünde çalışmalar var. Sınırlardan geçen her kaçakçılıkta örgütün payı var. Katır gidiş gelişinden 100 dolar, paket başına da 50 kuruş alıyorlar" diye yanıtladı.
 
 
(AA)
Bu konularda ilginizi çekebilir