10 ilde 10 bin kadının emeği gelire dönüşecek
10 ilde 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek el emeğinin kazanca dönüştürüleceği "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi hayata geçirildi
İSTANBUL (DÜNYA)
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesi ile 10 ilde 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek el emeğinin kazanca dönüştürülmesi planlanıyor.
Projenin tanıtım toplantısı, dün Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Gökhan Öğüt, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında geliştirdikleri projelerin odağını kadınların oluşturduğunu hatırlatarak, yeni projeleriyle de kadınların girişimcilik kapasitelerini farklı eğitim programlarıyla artırmayı istediklerini söyledi. Öğüt, “Kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışını mobil iletişim ve internet teknolojilerinin sunduğu imkanlarla kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Öğüt, proje kapsamında ulaşmayı hedefledikleri 10 bin kadının alacağı teorik ve uygulamalı bilgilerin, hobi olarak başladıkları birçok çalışmayı gelir getirici bir faaliyete dönüştüreceğine inandıklarını söyledi. Faruk Eczacıbaşı da Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin vakıflarının vizyonu ve misyonuna çok uyduğunu dilye getirdi. Eczacıbaşı, “Ülkemizde çalışmayan kadınları çalışmaya teşvik etmek ve bununla da yetinmeyerek girişimci olmaya teşvik etmek hedefiyle yola çıkan projede Türkiye Bilişim Vakfı adına bulunmaktan büyük bir gurur ve kıvanç duyuyorum” dedi.
Başarılı projeler ödüllendirilecek
Girişimcilikte Önce Kadın Projesi kapsamında eğitimler, nisan ayı itibariyle Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’daki halk eğitim merkezlerinde yapılacak.
Mayısın sonuna kadar tamamlanması hedeflenen eğitimler, bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik alanlarında uygulamaya yönelik, kolay anlaşılır ve kısa içerikler barındıracak. Eğitim alan kadınlar, proje kapsamında özel olarak oluşturulan oncekadin. gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunabilecek. Proje sonunda 10 bin kadın sertifika alacak. Eğitimlerin ardından ortaya çıkan projeler Girişimcilikte Önce Kadın Ödülleri kapsamında da değerlendirilecek. Değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadına ödül verilecek. Birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL ve iki kişiye jüri özel ödülü olarak 2 bin TL olmak üzere para ödülü verilecek. Ayrıca, 300 kadına KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden yararlanabilmeleri sağlanacak.