10. İstanbul Japon Filmleri Festivali

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Akbank Sanat işbirliğiyle düzenlenen festival, 11-25 Ocak'ta gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 10. İstanbul Japon Filmleri Festivali, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Akbank Sanat işbirliğiyle 11-25 Ocak'ta Akbank Sanat'ta gerçekleştirilecek. 

Akbank Sanat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre festival, yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın 2013 Cannes Uluslararası Film Festivali Jüri Ödülü kazanan 'Benim Babam, Benim Oğlum' filmi ile başlayacak.  

Festivalde, çağdaş Japon sinemasından Yukiko Mishima'nın yönettiği 'Mutluluk Veren Ekmek' ve Makoto Shinkai'nın yönettiği 'Benden Sana' filmleri; animasyon kuşağında çağdaş Japon anime dünyasını temsil eden yönetmen Makoto Shinkai'nin ilk eserlerinden 'Yıldızın Sesi', 'Saniyede 5 Santimetre', 'Kulenin Gizemi' ve yönetmen Nizo Yamamoto imzalı 'Miyori'nin Ormanı', gösterilecek. 

Filmlerin orijinal dillerinde (Japonca) ve Türkçe altyazılı olarak gösterileceği festival ücretsiz olarak izlenebilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir