”10 Kasım'da Atatürk bir başka sahiplenildi”

CHP Genel Baykal, Atatürk'e karşı yapılan saldırıların toplum tarafından çok iyi kavranmış olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bu 10 Kasım'da Atatürk bir başka sahiplenildi bütün Türkiye'de. Bu onun eserine yönelen saldırının toplumumuz tarafından çok iyi kavranmış olduğunu gösteriyor" dedi.

Baykal, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deniz Baykal, Atatürk konusunda herkesin özgür bir anlayış içinde her türlü değerlendirmeyi yapabilecek noktada olduğunu ifade etti. Baykel, Atatürk'ün ne kadar incelenirse değeri o kadar ortaya çıkacak bir lider olduğunu söyledi.

Baykal, "Bu 10 Kasım'da Atatürk bir başka sahiplenildi bütün Türkiye'de. Bu onun eserine yönelen saldırının toplumumuz tarafından çok iyi kavranmış olduğunu gösteriyor. Bu en büyük güvencemizdir. Ben tekrar ülkemizin ve partimizin büyük kurucusuna ölüm yıl dönümünde içten saygılarımı bir kez daha ifade ediyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Anısını ve eserini yaşatacağız" diye konuştu.

"Ekonomi politikası kırılmış"

Ortada çare ve çare arayışının olmadığını, iktidarın önünde yığınla çare bekleyen sorunların bulunduğuna işaret eden Baykal, "iktidar; pirinç, fasulye, kömür dağıtarak, ekonomi politikasındaki başarısızlığını, önümüzdeki seçimde nasıl örtbas edebilir arayışında. Başka çare arayışı yok" görüşünü dile getirdi.

"Büyük oy çoğunluğuyla iktidarda, tek başına, 6. yılı. Bunca yıl iş başında, kadrosunu kurmuş. Hala ne bu sıkıntı?" diye soran Baykal, sözlerini, "Politika başarısız. Ekonomi politikası kırılmış, sonuç vermemiştir. Sadece bu alanda değil, AKP, her alanda politika kırılmalarıyla karşı karşıya. AK parti içinde istifalar oluyor, tartışmalar yaşanıyor, Başbakan, kendi yandaşlarını, gazeteci yandaşlarını suçluyor. Ortaya koyduğu politika sonuç vermiyor. Ekonomideki durum, bunun yansıması" diye tamamladı.