10 yeni Media Markt mağazası geliyor

Şirket CEO'su Topatan, 2011 yılına ilişkin hedefleri arasında 10 yeni mağaza ve 500 çalışan bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Media-Saturn Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Nuri Topatan, bu yılı toplam 27 Media Markt ve Saturn mağazası ile kapatacaklarını ve 7 mağaza daha açacaklarını, yıl sonuna kadar 500 kişiye daha iş imkanı yaratacaklarını bildirdi.

Topatan, Metro Group A.Ş. bünyesinde yer alan elektronik mağazalar zinciri Media Markt ve Saturn Türkiye'nin 2010 yılı sonuçları ve hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Media Markt ve Saturn Türkiye'nin 2009 yılında 212 milyon euro olan cirosunun, sadece bir mağaza açılışı gerçekleştirdikleri 2010'da yüzde 74,7 artışla 371 milyon euroya yükseldiğini belirten Topatan, bunun TL bazında 816 milyon lira olduğunu, dolayısıyla 1 milyar lira hedefini kolaylıkla yakalayacaklarını vurguladı.

2011 yılında 2 Saturn ve 1 Media Markt mağazası açtıklarını hatırlatan Topatan, ''Hedefimiz bu yıl 10 yeni mağazayla yılı toplam 27 Media Markt ve Saturn ile kapatmak. Önümüzde açılacak 7 mağaza daha var. Yıl sonuna kadar 500 kişiye daha iş imkanı yaratacağız'' dedi.

Uygun fiyat sınırsız seçenek

En büyük farklılıklarının ''uygun fiyat, sınırsız seçenek ve hizmet anlayışları'' olduğunu, önümüzdeki dönemde başka hiçbir yerde olmayacak 4 yeni markanın satışına başlayacaklarını belirten Topatan, şöyle devam etti:

''Mevcut tedarikçilerimize ek olarak kendi ürünlerimiz ile de müşterilerimizle buluşacağız. En geniş ürün grubumuzu Ok. markalı ürünlerimiz oluşturacak. Bu ürünlerdeki sloganımız 'basic' olacak. Küçük ve büyük ev aletleri grubundaki ürünlerimizi Koenic markası ile tüketiciyle buluşturacağız. Yeni aksesuar ürün grubumuz Isy olacak.

 Elektronik ürünlerimiz ise Peaq isimli markayla sunulacak. Ok. ve Koenic markalı ürünlerimiz 3 ay içinde raflarımızda yerini alacak. Söz konusu 4 markamızda da çok iddialıyız. Tüm dünyada olduğu gibi Türk tüketicisi de bu markaları beğenecek. Hedefimiz, Türkiye'de her geçen gün daha hızlı büyüyerek tüketici elektroniği sektörünün pazar lideri olmak. Biz her zaman nereye girersek girelim orada pazar lideri olmak isteriz.''

Nuri Topatan, Türkiye'de 2012 yılında online satışa geçebileceklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir