10 yılda yabancı istihbarat ağlarıyla ördük vatanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AK Parti'nin ülkenin güvenliğini sağlayamadığını ve ülkenin her türlü saldırıya açık hale getirildiğini iddia ederek, "Cumhuriyet 10 yılda bütün ülkeyi demir ağlarla, AKP 10 yılda ülkeyi yabancı istihbarat ağlarıyla ördü" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak yaptığı yazılı açıklamada, ne Uludere'de ne Afyon'da ne Gaziantep'te ne de Reyhanlı'da yaşanan faciaların gerçek sorumlularının bulunmadığını belirterek, "En son Reyhanlı'daki patlamaya ilişkin belgeleri yayınlayan Redhack'e yardım ettiği gerekçesiyle bir er tutuklandı. Ancak 51 yurttaşımızın gerçek katilleri yakalanamadı. Diğer bütün olaylarda da AKP suçu olayla ilgisi olmayan kişilerin üzerine atarak, bu büyük katliamları gizlemeye çalışmıştır. Diğer yandan bunca saldırıdan sonra AKP Hükümeti sınırda güvenlik önlemlerinin arttırılacağını ve sınıra duvar inşa edeceğini söylemektedir. Yakında AKP yüzünden bütün sınırlarımız İsrail ve Filistin arasında yapılan büyük duvarlarla örülecek" dedi.


Başbakan bir ilçeye binlerce polis ve binlerce partiliyse gidiyorsa siyasi ömrünü tüketmiştir
İçişleri Bakanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına, Genelkurmay Başkanlığına ve neredeyse bütün bakanlıklara 1 km uzakta olan bir büroda Çeçen bir işadamının öldürüldüğünü ifade eden Toprak, şöyle dedi:
"Peki ülkenin en güvenli bölgesinde bu saldırılar yapılabiliyorsa sıradan yurttaşın can güvenliği nasıl sağlanacak? Cumhuriyet 10 yılda bütün ülkeyi demir ağlarla; AKP 10 yılda ülkeyi yabancı istihbarat ağlarıyla ördü. Bir iktidar halkının güvenliğini sağlayamıyorsa ya da o ülkenin Başbakanı kendi ülkesinde terör saldırısına maruz kalmış bir ilçeye binlerce polis ve çevre il ilçelerden binlerce partilisiyle gidiyorsa siyasi ömrünü tüketmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ve Milli İstihbarat Teşkilatının tek görevi Başbakanı korumak değildir. Elbette ki bir ülkenin başbakanı en iyi şekilde korunmalıdır. Ama o ülkenin sıradan yurttaşları da en iyi şekilde korunmayı hak etmektedir."