100 bin memur bugün iş bırakıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Büro Emekçileri Sendikası'na bağlı memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklar. 

Maliye, Adalet ve İçişleri bakanlıklarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR'da çalışan bazı memurlar, bugün iş bırakacak. Türkiye genelinde 100 bin'e yakın memurun mesaiye gitmeceği öngörülüyor.
 
KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası'na üye memurlar, bugün tüm Türkiye 'de bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor. 
 
Büro-sen üyesi memurlar, vergi ve ücrette adalet, ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin maaşlara dahil edilerek emekliliğe yansıtılması ve güvenceli iş talebiyle eylemde. 
 
Büro-sen üyeleri, işyerleri önünde kitlesel basın açıklamasında bulunacak. 
 
Ankara 'da ise Maliye Bakanlığı 'na yürüyen memurlar, bakanlık önünde açıklama yapacak.
 
Kartal Adliyesi önünde eylem
 
Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Türk Büro-Sen üyesi bir grup, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın C kapısı önünde toplanan gruptakiler, ellerinde "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankart taşıyarak, "Yargıda adalet istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız" sloganları attı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 3 No'lu Şube Yöneticisi Kazım Doğan, iş yerlerinde yaşanan hak kayıpları ile personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğu sorunlarının çözümü için adım atılmadığını öne sürdü.
Doğan, "İş güvencelerinin tartışılmaya başlandığı, esnek çalışma, performans değerlendirme ve angarya çalışma uygulamalarının dayatıldığı, rotasyon ya da sürgün tehditleriyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçte grevimizi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından halay çeken gruptakiler, daha sonra dağıldı.