11 il daha 'büyükşehir' olacak

Başbakan Erdoğan, seçimden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir olması için kanun tasarısı hazırladıklarını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir olması için kanun tasarısı hazırladıklarını belirterek, şu anda 11 ilin bu hakkı kazandığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir olması için kanun tasarısı hazırladıklarını belirterek, şu anda 11 ilin bu hakkı kazandığını bildirdi.

Kahramanmaraş'ta halka hitap eden Başbakan Erdoğan, "Seçimden hemen sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimizin büyükşehir olması için bir kanun tasarısı hazırladık" dedi. Tasarının 12 Haziran'dan hemen sonra Meclis gündemine geleceğini kaydeden Erdoğan, Kahramanmaraş'ın da büyükşehir olmayı fazlasıyla hak ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Büyükşehirin sınırı ne olacak biliyor musunuz? Kahramanmaraş'ın mülki sınırı... Yani hepsi büyükşehirin kapsamı içinde. Afşin, Elbistan, hepsi. İstanbul'daki, Kocaeli'ndeki büyükşehir yapısı ne ise Kahramanmaraşta da o olacak. Yani şu anda bizim ulusal planlamamızın içerisinde bu var. Çılgın proje dedik ya bu da ulusal planlama projemiz. Böylece Kahramanmaraş'ın imkanları artacağı gibi bununla da kalmıyoruz, bütün ilçelerimiz de bundan sonra çok daha farklı hale gelecek."

11 il büyükşehir olacak

2014'teki yerel seçimlere Kahramanmaraş'ın büyükşehir belediyesi olarak gireceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "2014'ten itibaren artık burası bir büyükşehir belediyesi olarak seçimlere girecek. Bu arada 2014 yılına kadar nüfusu 750 bini aşan başka illerimiz olursa onlar da yine büyükşehir olma hakkını kazanacak" diye konuştu.

Erdoğan, şu anda 11 ilin bu hakkı kazandığını belirterek, "Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Öğrenciler 'elektronik kitaba' geçecek

Erdoğan, konuşmasında öğrencilere de seslenerek, artık elektronik kitap dağıtılacağını, bundan ücret almayacaklarını, bütün müfredatın bunun  içinde olacağını belirtti. Elindeki elektronik kitabı kalabalığa gösteren Erdoğan, "Nasıl? Onlar hayali konuşuyor. Biz gerçeği konuşuyoruz. Farkımız bu" dedi.

"Amerika'da George'un bu tür imkanı olacak da Almanya'da Hans'ın olacak da ya Kahramanmaraş'ta benim Ahmet'in, Hasan'ın,  Hüseyin'in, Ayşe'nin, Fatma'nın, Hatice'nin niye olmasın" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz bunu yapıyoruz. Şu anda ihale hazırlıklarımız olmuş her şeyimiz tamam. Seçimin arkasından ihaleleri yapıyoruz, üretime geçiyoruz. Dört yıl içinde Türkiye'deki bütün okullarımıza akıllı tahtayı yerleştiriyoruz ve elektronik kitapları da dağıtıyoruz."

TOKİ 500 bin konut daha yapacak

Toplu Konut İdaresinin inşaatlarının süreceğini vurgulayan Erdoğan, "500 bin konut daha yapacağız. Ancak, şimdi zaten dar gelirlilere peşinatsız veriyoruz. Ama hiçbir imkanı olmayan, yoksula, yoksullar arası evliliğe peşinatsız 22 yıl vadeyle, ayda 100 lira taksitle, içine çeyizini de koyacağız. Buzdolabı, mobilyası, halısı olacak. 22 yıl vadeyle onlara da 50 metrekarelik daireler yapacağız. İnşallah seçim sonrası o projeleri de başlatacağız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, ildeki 40 tesisin toplu açılışını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir