”12 Eylül'le hesaplaşacağız”

Bahçeli, "Hesabını yapmayan vizyonsuzluğa artık tahammülümüz yoktur." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Masum talepler olarak başlanılan adımların, yarın ülkemizde hangi badirelere mal olacağını dikkate almayan, hesabını yapmayan vizyonsuzluğa artık ülkemizin tahammülü yoktur" dedi.

Bahçeli, MHP'nin referandumda izleyeceği yol haritasını milletvekilleri, il ve belediye başkanlarının da katılımıyla Anadolu Gösteri Merkezi'nde açıkladı.

MHP lideri, referandumun Türkiye açısından bir dönüm noktası olduğunu belirterek partisinin referandumda daha önce de açıkladığı gibi "Hayır" oyu kullanacağını bildirdi.

İnsanlar yaşadıkça, toplumun yaşantısı ve ihtiyaçları değiştikçe ve insanlık değerleri geliştikçe anayasaların da değişmesinin kaçınılmaz olacağını ve Türk anayasasının da değişebileceğini ifade eden Bahçeli, ancak bu değişikliklerin ülkenin şartlarına göre yapılması gerektiğini aksi takdirde "Başka toplumları demokratik ve özgürlükçü yapan bir anayasanın, bir diğer toplumu ayrışmaya kadar götürebileceğini" vurguladı.

"Bizim tarihimiz; dayatmacı, kopyacı ve taklitçi özgürlük ve rejim hayranlarının bize özgü milli niteliklerimizi ihmalinin sonucu, yabancı başkentlerden taşınan formüllerin bir ülkeyi nasıl felakete götürebileceğinin en belirgin örneğidir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Elbette ki Osmanlı'nın çöküşündeki tek nedeni Tanzimat'ı ilan eden Mustafa Reşit Paşa'da, Avrupa ile işbirliğine açık Mithat Paşa;da ve hatta sömürgecilerle el ele veren Damat Ferit Paşa;da arayamayız. Ancak bu çözülmenin bir süreç içinde gerçekleştiğini; yaklaşık yetmiş sene içinde batılı dayatmalara teslim olan elitlerin, hatta bu dayatmaları bir sevda olarak yorumlayan idarecilerin, yabancılarla iş birliği yapılmasını bir ideoloji haline getiren aydınların kusurunun ve körlüğünün eseri olduğunu da söyleyebiliriz.

"12 Eylül'le hesaplaşacağız"

Konuşmasında "Elbette 12 Eylül ile hesaplaşacağız" diyen Bahçeli, ancak bunun yönteminin farklı olacağını bildirdi.

"Biz, başkaları günübirlik çıkarların peşinde koşuyor diye, ucuz hesaplaşmaların tuzağına takılıyor diye, küresel bir sarmalın dibine çekiliyor diye, başımıza gelecek felaketleri öngöremiyor diye ve sırf siyaset olsun diye, ülkemizin geleceğini ateşe atamayız" diyen MHP lideri, şöyle devam etti:

"Elbette ki 12 Eylül 1980;le hesaplaşacağız. Elbette ki yapılanları unutmayacağız. Çekilen çileleri hafızalarımızda taşıyacağız. Haklarımızı asla helal etmeyeceğiz. Bunlar bizim iki cihanda namusumuza emanettir. Ve bu emanete asla hıyanet etmeyeceğiz. Ama bizim unutmayacaklarımız sadece bunlar mıdır? Soracağımız hesaplar, yalnızca bu dönemden mi ibaret olmalıdır? Bizim mağduriyetlerimiz sadece bu döneme mi aittir? Devrin şartlarında, en müşkül anlarda gösterdiğimiz fedakarlıkları bir gün bile hayırla hatırlamayanların oyuncağı mı olacağız? Gencecik fidanlarımız toprağa verilirken, 'kim bu can verenler' diye merak edip ardımızdan bir Fatiha'yı bile esirgeyenlerin tuzağına mı düşeceğiz? Bunlar 'neyin mücadelesini veriyorlar, ne yiyip ne içiyorlar, nasıl yaşıyorlar' diye merak ederek Allah rızası için hatırımızı bile sormayanların, figüranı mı olacağız?

"Hayır demek için burdayız"

Devlet Bahçeli, partisinin anayasanIn değiştirilmesi gerektiğine samimiyetle inandığına işaret etti.

Bahçeli, "Biz, bu zorlamaları yalnızca TBMM'de temsil edilen milletvekillerimize yönelik bir dışlama olarak görmedik; aynı zamanda bize oy vermiş, bizim fikirlerimize ve duruşumuza değer vermiş siz muhterem dava arkadaşlarıma bir hakaret olarak algıladık. Bugün de bu duruşumuzun arkasındayız. Bu gün de Milliyetçi Hareketin mensubu olarak şerefimizi, haysiyetimizi, prensiplerimizi savunmak için buradayız. Hayır, demek için bu mekandayız" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir