”12 Haziran'da ampulü kıracağız”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir ailenin geliri 600 liranın altına inmeyecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "12 Haziran'da toplumu aydınlatmayan, geriye götüren ampulü" kıracaklarını belirterek, "Yok edeceğiz. Bize güneşin aydınlığı yeter. Biz güneş gibi bir Türkiye arzu ediyoruz" dedi.

Partisinin ilk mitingini Samsun Cumhuriyet Meydanında yapan Kılıçdaroğlu, Samsun'un kurtuluşun meşalesi, alın terinin, emeğin merkezi olduğunu belirterek, AK Parti iktidarı döneminde Samsun'un "icra dairelerinin de merkezi olduğunu" söyledi.

Samsun'un sorumlu bir kent haline getirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Samsun'u sorumlu bir kent halinden kurtarıp, herkesin, çalıştığı, ürettiği, ekmeğini alın teriyle kazandığı bir kent haline getireceklerini" anlattı.

Samsun'un bir zamanlar iki dünya markası Samsun ve Bafra sigaraları nedeniyle tütünün de merkezi olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Kim yok etti onları. 'İleri demokrasi' diyen, 'herkesin karnı tok' diyen, 'bu memlekette büyük ilerlemeler sağladık' diyenler Samsunlunun yüzüne nasıl bakacaklar. Herkes kendi yarattığı markayı yüceltir, biz Samsun da yücelttiğimiz iki markayı yok ettik. Onlara gereken dersi vermeye hazır mısınız? Siz hazırsanız bu Kemal kardeşiniz de hazırdır. Beraber yürüyeceğiz, beraber mücadele edeceğiz. 12 Haziran'da toplumu aydınlatmayan, geriye götüren ampulü kıracağız. Yok edeceğiz. Bize güneşin aydınlığı yeter. Biz güneş gibi bir Türkiye arzu ediyoruz."

"Hiçbir ailenin geliri 600 liranın altına inmeyecek"

Kılıçdaroğlu, "Tarihimiz belli 12 Haziran. 12 Haziran, Türkiye'nin AKP'den kurtuluş tarihi olacak. Bunu yapacağız hep beraber" dedi.

Kılıçdaroğlu, açıkladıkları rakamlara inanmadıklarını, her yoksul hanede kadınların hesabına 600 lira para yatırılacağını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir ailenin geliri 600 liranın altına inmeyecek. Yetişeceğiz, yardım edeceğiz, hiç endişeniz olmasın" dedi.

Verilen 600 lira ile esnaftan alışveriş yapılacağını, esnafın borç defterinin kapanacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Buradan iktidara seslenmek istiyorum: 'Biz bu projeleri zaten uyguluyoruz' diyor ya. Hiçbir aileyi, yiyecek kuyruğuna sokmayacağız. Yoksulluğu teşhir etmeyeceğiz. Bizim düşüncemiz de inancımız da böyle. Yoksulun yoksulluğunu teşhir etmek, bizim siyasi anlayışımıza da inancımıza da terstir. Sağ elin verdiğini, sol elin görmeyeceği bir düzeni kuracağız."

"Emeklilere bir sitemim var"

"Emeklilere bir sitemim var" diyen Kılıçdaroğlu, geçen yasama döneminde emeklilerin milli gelir artışından pay almaması için AK Parti'nin bir kanun çıkardığını, CHP'nin bu görüşmelerde TBMM Genel Kurulunu terk ettiğini ifade ederek, "Ama emeklilerimizin büyük kısmı gittiler AKP'ye oy verdiler. Eğriye eğri, doğruya doğru. Şimdi hangi duruma geldiğinizi gördünüz. Emeklileri birinci sınıf yurttaş yapmak, bu ülkenin birinci sınıf yurttaşı yapmak halkın iktidarında boynumuzun borcudur" diye konuştu.

"Rahmetli Ecevit'i istismar ediyorlar"

Meydanda "AKP kapatılmasın, yabancılara satılsın" şeklinde bir afiş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Onlar, iktidar olmadan önce nerelerden icazet aldıklarını herhalde Samsunlu kardeşlerim çok iyi biliyor. Onlar o kadar kısır düşünüyorlar ki haksızlık yapmayı vicdanlarıyla sorgulamıyorlar. Rahmetli Ecevit'in bir fotoğrafını alıp istismar ediyorlar. Buradan seslenmek istiyorum, 'afyon ekmeyin' diye söylendiği zaman, dayatıldığı zaman, karşı duran kimdi? Rahmetli Ecevit'di. 'Kıbrıs'a çıkamazsınız' dendiği zaman, Kıbrıs'a çıkan kimdi? Şimdi kalkmışlar rahmetli Ecevit'i istismar ediyorlar. Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit, halkın iktidarını kurmada adım atan en önemli kişidir. Grevli toplu sözleşmeyi getiren kişidir. Sendikaları getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatıyorsun, sendikalı işçileri işten atmaya kalkışıyorsun ve kalkıyorsun Ecevit'e dil uzatıyorsun. Sen kim, Ecevit kim? Ecevit'in tırnağı bile olamazsın sen. Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım."

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir