127 kişiye FETÖ'den gözaltı

Sabah saatlerinde birçok ilde yapılan FETÖ operasyonlarında 127 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü bünyesinde faaliyet gösteren Işık Yayıncılık çalışanı 55 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. 

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaynak Holding ve bağlı şirketlerde yürütülen örgütsel faaliyetlerle ilgili dijital materyaller incelendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer bankalardan kredi çekip Bank Asya'ya yatırdığı, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarının yayıncısı olduğu ve birçok üst düzey örgüt mensubunu çalışan olarak gösterip, SGK kayıtlarını yaparak örgütsel faaliyet yürüttüğü belirlenen Işık Yayıncılık'a yönelik, İstanbul merkezli 13 ilde, 55 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı. 

Şüphelilerin adreslerindeki arama çalışmaları devam ediyor.

Ankara'daki operasyonlar

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında, örgütle iltisaklı olduğu için kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların, 8'i ByLock kullanıcısı 62 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi, şüphelilerden 38'i gözaltına alındı.

Ankara'da bir başka FETÖ operasyonunda ise örgütün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmaları kapsamında, haklarında yakalama kararı verilen 38 şüpheliden 24'ü gözaltına alındı.

Adana'da 10 kişi gözaltında

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana, Mersin, İstanbul ve Balıkesir'de çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda örgütle bağlantılı oldukları ileri sürülen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir