137 kişilik kontenjena binden fazla başvuru yapıldı

Kayseri'deki okullarda geçici olarak istihdam edilecek temizlik görevlisi kontenjanı için binden fazla kişi başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAYSERİ - Kayseri'deki okullarda 6 ay boyunca geçici olarak istihdam edilecek 137 temizlik görevlisi kontenjanı için binden fazla kişi başvuruda bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR iş birliğiyle hazırlanan "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında okullara temizlik görevlisi alınması için Kayseri Lisesi bahçesinde kura çekimi yapıldı.

Kocasinan ve Melikgazi ilçelerindeki okullarda görev yapacak 137 temizlik görevlisi kontenjanı için binden fazla kişi başvuru yaptı. Gerekli şartları taşıyan adaylar arasında kura çekimi yapılarak işe yerleştirilecekler belirlendi.

Kurada ismi çıkanlar büyük sevinç yaşarken, diğer adaylar umutlarını ertelemek zorunda kaldı.

Bu arada bazı adaylar, bir kişinin kurada ismi çıkmadığı halde kayıt yaptırmaya çalıştığını ileri sürerek itirazda bulundu. Polis, söz konusu kişiyi alandan uzaklaştırdı.

6 ay boyunca istihdam edilecek temizlik görevlisi kontenjanlarına en az ilkokul mezunu ve işsiz adayların başvurusu kabul ediliyor.

İl genelinde toplam 350 hizmetli görevlendirilecek.