138 ülke arasında Türkiye birinci
Turkcell Genel Müdürü Ciliv: "Mobil iletişimde dünyada 138 ülke arasında Türkiye birinci. Yani cep telefonu teknolojisinde nüfusu kapsamada Türkiye dünyada birinci"
ERZURUM - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Mobil iletişimde dünyada 138 ülke arasında Türkiye birinci. Yani cep telefonu teknolojisinde nüfusu kapsamada Türkiye dünyada birinci" dedi.
Ciliv, Erzurum'daki "Mobil Şirket Vizyonu" toplantısında, Erzurum'daki Turkcell çağrı merkezinde 3 binden fazla istihdam sağladıklarını belirterek, müşteriye odaklanıp müşteriye rakiplerden farklı bir hizmet sunulduğunda şirketlerin başarılı olabileceğini söyledi.
Farklılaşmada en büyük kaynağın teknoloji olduğunun altını çizen Ciliv, "Çünkü bilgisayarlar her 18 ayda gücünü ikiye katlıyor. Bu kadar hızlı bir şekilde geliştiği için performansı devamlı fark yaratmak için ortaya fırsat çıkıyor. Teknoloji bu yönden çok kritik. O yüzden biz inovasyona muazzam önem veriyoruz. İnovasyon, ortaya sadece yeni bir fikir atmak değil, önemli olan o yeni fikrin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüşmesidir" dedi.
Dünyada Turkcell olarak takip eden değil, takip edilen bir şirket haline geldiklerini belirten Ciliv, "Mobil iletişimde dünyada 138 ülke arasında Türkiye birinci. Yani cep telefonu teknolojisinde nüfusu kapsamada Türkiye dünyada birinci. Bunda Turkcell'in yaptığı yatırımların büyük bir emeği var" şeklinde konuştu.
Fiber optik internetin de önemli olduğunun altını çizen Ciliv, Erzurum'da her eve fiber optik interneti getirmek için gayret göstereceklerini söyledi.
Türkiye'nin 3G'ye geçen 101. ülke olduğuna da değinen Ciliv, "Biz 2006, 2007 ve 2008 yıllarında biran önce bu hızlı mobil internete geçelim derken, rakiplerimiz, 'Türkiye için çok erken. Türkiye buna hazır değil, Türkiye fakir ülke' deniliyordu ve 3G'nin ihalelerine girmediler, ihale iptal edildi bir sene gecikti. Yeni bir teknolojinin Türkiye'ye gelmesini geciktirdiler" dedi.
Kurdukları çağrı merkezlerinin istihdam açısından önem arz ettiğini vurgulayan Ciliv, şöyle konuştu:
"İşimiz teknoloji, işimiz insan diyoruz. Erzurum'daki çağrı merkezinin başarısı Türkiye'ye örnek oldu. Erzurum'dan sonra Diyarbakır'a da çok güzel bir tesis kurduk. Diyarbakır'da Turkcell'den önce en büyük işveren 75 çalışanıyla bir mermer fabrikasıydı. Biz orada bin çalışan kapasiteli modern bir tesis kurduk. Artvin'de de çağrı merkezi kurarak, göçü durdurduk. Karaman'daki kurduğumuz çağrı merkezinde çalışanımızın yüzde 50'si engelli vatandaşımız."
Türkiye'nin Milliği Eğitim Bakanlığı'ndan burs kazanarak yurt dışında eğitim gördüğünü anlatan Ciliv, "Gençlere fırsat verilirse neler yapabileceğini ben çok iyi biliyorum" dedi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik de teknolojiye ayak uyduramayan esnafın ticaret dışında kaldığını belirterek, artık iletişim çağında olunduğunu ve teknolojinin önemli olduğunu söyledi.