15 bin memur alınacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kademeli olarak 15 bin civarında infaz koruma memuru ve yardımcı memur alımı yapacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevleri dış güvenliğinin jandarmadan alınıp Adalet Bakanlığı'na devrinden sonra kademeli olarak 15 bin civarında infaz koruma memuru ve yardımcı memur alımı yapacaklarını açıkladı.

Ceza dış güvenliğinin jandarma tarafında sağlandığını hatırlatan Bozdağ, "Cezaevlerinin dış güvenliği bugüne kadar jandarma tarafında sağlanıyor. Uzun süredir dış güvenliğinde Adalet Bakanlığı'na devri çalışmaları var. Ancak henüz netice alamadık. Yaptığımız çalışma sonucunda dış güvenliğin Adalet Bakanlığı'na devrini sağlayarak hem içeride hem dışarıda, her türlü tasarrufta birliği sağlama açısından son derece önemli bir adımı attık. Dış güvenliği Adalet Bakanlığı'na alıyoruz. Kanun tasarısı Adalet Komisyonu'nda görüşüldü. Komisyon kabul etti. Şuanda Meclis Genel Kurulu'nda sırasını bekliyor. Ocak ayında Meclisin açılmasına müteakip ilk gündeme alacağımız kanunlardan birisi olacaktır. Tahmin ediyorum Ocak ayında yasalaştırma imkanı bulacağız. Böylelikle 1 Ocak 2016'dan itibaren dış güvenlik Adalet Bakanlığı'nda olacak." dedi.

5 yılı bulacak

Bozdağ, "Bu çerçevede infaz koruma memuru ve diğer yardımcı personel kapsamında da önümüzdeki süreç içerisinde 15 bin civarında, 5 yıl içerisinde kademeli olarak bir alımda gerçekleşecektir. Bu düzenleme ile infaz koruma memurlarının maaşlarında çok fazla büyük bir iyileştirme değil ama kısmı bir iyileştirme de yapıldığını ifade etmek isterim. Yıpranma payları daha önce kaldırılmıştı, yıpranma paylarını yeniden getiriyoruz. Çünkü onların zor bir görev ifa ettiğini biliyoruz." şeklinde konuştu.