'15 Temmuz' dış basına böyle yansıdı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dış basının manşetlerine de taşındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla yapılan anma törenleri dış basın tarafından da merakla takip edildi.

Dış basın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü şu şekilde gördü:

Amerikan New York Times gazetesi, haberi "Başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'de geçen gizemli bir yıl" başlığıyla duyurdu. Gazete, darbe girişiminin çağdaş Türk hayatında derin bir etki bıraktığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisini daha güçlendirdiğini yazdı.

İngiliz BBC Kanalı haberin manşetinde "Türkiye'de darbe girişiminin yıldönümünde Erdoğan ülkeyi savunanları selamladı" ifadelerine yer verdi.

Wall Street Journal Gazetesi ise "Uzlaşmazlıklar sürerken Türkiye darbe girişiminin yıldönümünü kutluyor" manşetini attı. Gazete haberinde Türk yetkililerin yıldönümü nedeniyle birliği ve demokrasiyi güçlendirmeyi amaçlayan ulusal törenlere katıldığını ön plana çıkardı.

Independent Gazetesi de başarısız darbe girişiminin anma töreninin şehitler anıtının açılışıyla, miting ve yürüyüşlerle başladığını yazdı.

The Guardian Gazetesi haberinde "Erdoğan darbe girişiminin yıldönümünde idam cezasına destek verdi" başlığını kullandı.

The Telegraph Gazetesi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbecileri tek tip giysi ile mahkemeye çıkaralım" sözlerini manşete çıkardı.

Katar merkezli El Cezire Televizyonu haberi " 2016'daki darbe girişiminin yıl dönümünde büyük mitingler düzenlendi" ifadeleriyle yayınladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir