150 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi

Geçen yıl yapılan operasyonlarda 150 milyon pakete yakın kaçak sigara ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar sonucunda geçtiğimiz yıl 143 milyon 239 bin 425 paket kaçak sigaraya el konulduğu belirtildi.

MS Intelligence şirketince yapılan "Boş Paket Araştırması"na göre, kaçak sigara oranı geçen yılın son çeyreği itibarıyla yüzde 13,3 olarak belirlendi.

Kaçak sigara miktarı ağırlıklı olarak doğu ve güneydoğu illerinde yoğunlaşırken, bu anlamda ilk sırayı yüzde 45,3 ile Van aldı.

Van ve Adana ilk sırada

Ele geçirilen toplam kaçak sigara verilerinin de paylaşıldığı araştırmada, geçen yıl emniyet güçlerinin operasyonları sonucunda 143 milyon 239 bin 425 paket kaçak sigaraya el konulduğu ifade edildi. Van'ın yanı sıra Şanlıurfa, Adana ve İstanbul en fazla kaçak sigara ele geçirilen iller olarak dikkati çekti.

Kaçak tütüne ilişkin saha gözlemlerinin de paylaşıldığı araştırmada, bu kapsamda geçen yıl açık tütün satışı yapılan 6 bin noktanın tespit edildiği bildirildi.

Uygulanan hapis cezaları ve gümrüklerde denetimlerin de artırıldığına işaret edilen araştırmada, Türkiye'den geçen transit ürünlere ilişkin kontrollerin genişletildiği vurgulandı.

Araştırmada, "ALO 136" kaçak ihbar hattının aktifleştirilmesi ve kaçak sigara ihbarında bulunanlara ödül verilmesinin de özellikle geçen yılın ikinci çeyreğinde kaçak sigara oranının azalmasında etkili olduğuna işaret edildi.