18 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor

Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Olayın ardından bölgeye ulaşan çevre maden ocaklarında çalışan işçiler de galerideki suyun boşaltılması için yürütülen çalışmalara destek veriyor. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu bölgeye oksijen verilirken diğer taraftan da galerideki su tahliye ediliyor.

Haberin duyulmasının ardından ocaktaki işçilerin yakınları da maden ocağına akın etti. Gözü yaşlı aileler, yakınlarının kurtarılması için dua ederek gelecek iyi haberleri bekliyor.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans da maden ocağı önünde hazır bekletiliyor. Çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri ise kurtarma çalışmalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi için uyarılar yapıyor.

İşçilerin mahsur kaldığı maden ocağına ulaşan Karaman Valisi Murat Koca ise yardım çalışmaları hakkında görevlilerden bilgi aldı.

15 GÜN ÖNCE YENİDEN AÇILDI

Bu arada maden ocağınının, torba yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kapatıldığı öğrenildi. Ocağın 15 gün önce yeniden üretime başladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman Valisi Murat Koca ile telefonda görüşerek bilgi aldı ve mahsur kalan işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Bakan Taner Yıldız ile Karaman Valisi'nden bilgi aldı.