19 Mayıs üzerinden istismara fırsat yok

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇEŞME - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili genelgesine ilişkin olarak, bugünlerde 19 Mayıs kutlamalarına yeni bir anlam, yeni bir içerik, yeni bir ruh, yeni bir heyecan ve yeni bir dinamizm kazandırmak üzere atılan adımlar olduğunu belirterek, "Bu adımlardan hiçbiri, Anadolu gençliğini, Anadolu coğrafyasını ve bu coğrafyanın en önemli değeri olan gençliğimizi 19 Mayıs ruhundan, heyecanından yoksun bırakmaya yönelik adımlar değildir" dedi.

Kılıç, İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de, ilki 1988 yılında düzenlenen "Gençlik Şurası"nın bu yıl ikincisinin Ankara'da düzenleneceğini belirtti.

19 Mayıs'ın önemsizleştirilmesi mümkün değil

Bakan Kılıç, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk gençliğine bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs'ın önemsizleştirilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili genelgesine değinen Kılıç, şunları kaydetti:

"Bugünlerde 19 Mayıs kutlamalarına yeni bir anlam, yeni bir içerik, yeni ruh ve yeni bir heyecan ve yeni bir dinamizm kazandırmak üzere atılan adımlar var. Bu adımlardan hiçbiri, Anadolu gençliğini, Anadolu coğrafyasını ve bu coğrafyanın en önemli değeri olan gençliğimizi 19 Mayıs ruhundan, heyecanından yoksun bırakmaya yönelik adımlar değildir. Bilakis, coşkuyla kutlanan 19 Mayıs'ların, aynı zamanda 19 Mayıs'ın kalplere ve akıllara hitap eden heyecanını, ruhunu Türk gençliğiyle buluşturmasıyla ilgili atılan adımlardır.

Gençlik Haftası kutlamaları bu yıldan itibaren, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri 2012 senesinden itibaren bambaşka bir ruha, bambaşka bir heyecana tanıklık eden etkinlikler ve kutlamalar olacaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir