20 bin sağlık personeli alınacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu yılın sonuna kadar yaklaşık 20 bin kişinin, sözleşmeli personel olarak göreve başlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

Kamu kuruluşlarında FETÖ mensuplarının ayıklanmasına yönelik çalışmalar hatırlatılarak, Sağlık Bakanlığındaki durumun sorulması üzerine de Akdağ, bu konuda çok hassas davrandıklarını bildirdi. 

Akdağ,  FETÖ mensuplarının kamudan temizlenmesi gerektiğini vurgulayarak, bunu yaparken adalet terazisinin ise dikkatli kullanılması gerektiğini belirtti. 

Bakanlık bünyesinde 7 binin üzerinde açığa alma olduğunu hatırlatan Akdağ, bunların bin 700, bin 800'ünün valilikler tarafından, diğerlerinin ise kendileri tarafından alındığına değindi. 

Bakanlıkta FETÖ yapılanması

Bakan Akdağ, inceleme süreciyle ilgili ellerinde birçok ölçüm mekanizması olduğunu ve değerlendirmeyi böyle yaptıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Aşağı yukarı 2 binin üzerinde bir değerlendirme tamamlandı. Şimdi bunların kamudan ihraç edilmesi gündeme gelecek. Diğer bakanlıklarla, başbakanlıkla birlikte biz de bu çalışmaları yürütüyoruz. Öyle görünüyor ki öteden beri bu kanlı örgüt, çirkin yüzünü gizleyerek özellikle Silahlı Kuvvetlerde, poliste, yargıda, mülki idarede, Milli Eğitimde daha ziyade çöreklenmiş durumda. Buna benzer bir iki kurumda daha, Sağlık Bakanlığında bu kurumlardaki kadar ağır bir yapılanma yok ama biz titizlikle bunların her birini örgüte üye olan, destek veren, bir ilgisi olanları bulup temizlemek için ciddi bir gayret gösteriyoruz."

20 bin sözleşmeli personel

Bakan Akdağ, sözleşmeli sağlık personeli alımı konusunda, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız." dedi.

Aile hekimlerine zorunlu nöbet

Bakan Akdağ, aile hekimlerine zorunlu nöbet uygulaması hakkındaki soruya verdiği yanıtta da, "Aile hekimlerinin hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbet tutmasıyla ilgili mevzuatımız vardı. Bununla ilgili mevzuatı değiştirdik, kanuna yazdık. Şu anda en son yaptığımız torba kanunla birlikte Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız da onaylarsa, aile hekimleri zorunlu olarak ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir