22 yıl sonra ilk ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Özel uçakla saat 13.00'te Ankara'ya gelen Hollande'ı, Esenboğa Havalimanı'nda AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Hollande, Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen Hollande, mozoleye çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. 

Hollande, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Konuk cumhurbaşkanı deftere, "Büyük acılar sonrası modern Türkiye'yi kurmayı ve Fransa ile dostluğu tekrar canlandırmayı başaran devlet adamına" diye yazdı.

Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı merhum İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret eden Hollande'a, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile diğer yetkililer eşlik etti.

Çankaya Köşkü'nde törenle karşılandı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Anıtkabir ziyaretinin ardından, Çankaya Köşkü'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Hollande'ı törenle karşıladı. 

Hollande, Çankaya Köşkü'nde 21 pare top atışı eşliğinde milli marşların çalındığı resmi karşılama töreninde, Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. 

Cumhurbaşkanı Gül ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, törenin ardından Büyük Şeref Kapısı'nın önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. 

Törene, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve diğer ilgililer katıldı. 

Gül ve Hollande, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Hollande'ın ziyareti, Türkiye'ye 22 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk resmi ziyaret olma niteliğini taşıyor. Hollande'a ziyaretinde çok sayıda bakan ve işadamı eşlik ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir