24 Kasım'da oyunlar öğretmenlere ücretsiz

Devlet Tiyatroları, Türkiye genelinde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde eğitim emekçilerine ücretsiz "perde" diyecek. Öğretmenler bu haftadan itibaren kimlik göstererek DT gişelerinden biletlerini alabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik döneminde bir ilk gerçekleşiyor. Devlet Tiyatroları, Türkiye genelinde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde eğitim emekçilerine ücretsiz "perde" diyecek. Öğretmenler bu haftadan itibaren kimlik göstererek DT gişelerinden biletlerini alabilecek. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, önceki yıllarda gün dolayısıyla sadece Ankara'da tek bir sahnede tek bir temsil ücretsiz olarak gösteriliyordu. Bu yıl ilk kez Devlet Tiyatrolarının Türkiye çapındaki tüm yerleşik sahnelerinde 24 Kasım günü oynanacak bütün oyunlar öğretmenlerine ve ailelerine ücretsiz olurken, aynı gün tüm öğretmenler müzelere de ücretsiz girebilecekler. Kültür ve Turizm Bakanı Çelik döneminde kültürel ve sanatsal armağanlarla halkı tarih ve kültür konusunda bilinçlendirmek ve sanatı sevdirmek bir geleneğe dönüşüyor. Bakanlık daha önce de sosyal medya sayfaları aracılığıyla belirli günlerde ve etkinliklerde; festivallerinden bilet, "kültür seti", "müzekart" ve "Piri Reis Seti" gibi armağanlar dağıtmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir