28 sanığa FETÖ'den müebbet

FETÖ'nün darbe girişiminde Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle yargılanan 28 sanıktan 8'i ağırlaştırılmış müebbet, 20'si müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi davasında  28 tutuklu asker hakkında karar verildi. 

Mahkeme heyeti oy birliğiyle verdiği kararında, 8 rütbeli askeri “Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 20 sanığa ise aynı suçtan ayrı ayrı müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki binada görülen duruşmaya, tutuklu 28 sanık ve taraf avukatları katıldı. Gün boyunca süren duruşmada, sanık avukatlarının savcının mütalaasına yönelik savunmaları alındı.

Beraatlerini talep ettiler

Daha sonra son sözleri sorulan sanıklardan bir kısmı, “FETÖ üyesi olmadığını", bir kısmı da, “Kandırıldığını" söyleyerek beraatını talep etti.

Karar oybirliğiyle alındı

Oy birliğiyle alınan kararda, sanıklar eski yüzbaşı Emre Eryüz ile üsteğmenler Cemil Esen, Mehmet Ali Akyan ve Uğur Can Bekhan ile eski astsubaylar Recep Özcan, Sinan Torunoğlu, Erkan Taşdemir, Sadullah Gökçe hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların fiilden sonraki davranış biçimleri, yargılama sürecinde pişmanlıklarının gözlenmemesi nedeniyle haklarında indirim yapılmasına yer olmadığına hükmedildi.