28 Şubat Davası'na yarın devam edilecek

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın yargılandığı davaya, yarın devam edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - 28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanmalarına yarın saat 10.00'da devam edilecek. 

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar, savunmalarını yapacak. 

Duruşmalarda şimdiye kadar, emekli Orgeneral Çevik Bir, Çetin Doğan, Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, Fevzi Türkeri ve Hikmet Köksal, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Koramiral Altaç Atılan ve Aydan Erol, emekli Korgeneral Vural Avar, Çetin Saner, Köksal Karabay ve Tevfik Özkılıç, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Kenan Deniz, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Şevket Turan ve Ünal Akbulut, emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve Refik Zeytinci, emekli Albay Hüsnü Dağ, Ruşen Bozkurt ve Cengiz Çetinkaya savunma yaptı. 

Yarınki duruşmaya dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, katılamayacak. 

Karadayı'nın avukatı Erol Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastası müvekkilinin radyoterapi gördüğünü, bunun etkilerinin ağır olduğunu belirterek, "Niyetimiz, 27 Kasım çarşamba günü mahkemede hazır olmaktı. Ancak sağlık sorunları devam eden müvekkilimin, savunma yapacağı tarihi netleştiremedik. En kısa zamanda mahkemede hazır etmeye çalışacağız" dedi. 

Müvekkilinin savunmasını hazırlamaya devam ettiklerini, son düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Aras, Karadayı'nın savunmasını yaptıktan sonra duruşmalara katılmayacağını kaydetti. 

5 tutuklu sanık kaldı 

Mahkeme, iddianameyi kabul edip, tensip zaptını hazırladığı 14 Haziran 2013'ten bu yana 76 tutuklu sanıktan, 71'ini tahliye etti. 

Davada, emekli Orgeneral Çevik Bir ve Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Kenan Deniz ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in tutukluluk hali devam ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir